Limba română, întrebare adresată de mirelacalita16, 8 ani în urmă

7 Explică folosirea semnelor de punctuație în situațiile de mai jos. Virgulele încadrează.. a dalia, Ca o doamnă din elită, Isi îndreaptă talia" b Stau de vorbă între ele: Ce ne facem, fetelor?" Două puncte anunţă Virgula separă.....​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vladutmatei17
4

Virgulele încadrează enunțul "Dalia, Ca o doamnă din elită, Isi îndreaptă talia" în mai multe părți de propoziție-subiectul "Dalia" despre care se comunică în enunț,

Virgulele încadrează enunțul "Dalia, Ca o doamnă din elită, Isi îndreaptă talia" în mai multe părți de propoziție-subiectul "Dalia" despre care se comunică în enunț,complementul circumstanțial de mod "doamnă din elită",o comparație foarte apreciată și predicatul verbal "îndreaptă",ce semnifică verticalitatea personală.

Virgulele încadrează enunțul "Dalia, Ca o doamnă din elită, Isi îndreaptă talia" în mai multe părți de propoziție-subiectul "Dalia" despre care se comunică în enunț,complementul circumstanțial de mod "doamnă din elită",o comparație foarte apreciată și predicatul verbal "îndreaptă",ce semnifică verticalitatea personală. Semnul de punctuație ":" anunță prezența ca mod de expunere, dialogul interogativ dintre personaje feminine,ce exprimă o stare de agitație,tipică imposibilității de a găsi o soluție la ivirea unui necaz.

Virgulele încadrează enunțul "Dalia, Ca o doamnă din elită, Isi îndreaptă talia" în mai multe părți de propoziție-subiectul "Dalia" despre care se comunică în enunț,complementul circumstanțial de mod "doamnă din elită",o comparație foarte apreciată și predicatul verbal "îndreaptă",ce semnifică verticalitatea personală. Semnul de punctuație ":" anunță prezența ca mod de expunere, dialogul interogativ dintre personaje feminine,ce exprimă o stare de agitație,tipică imposibilității de a găsi o soluție la ivirea unui necaz. Virgula are rolul de a separa două părți de propoziție-predicatul verbal "facem" indică acțiunea ce urmează să se pună în desfașurare și complementul indirect"fetelor"indică cui i se adresează întrebarea,avand nuanța unei exclamații retorice.Iar pronumele relativ "Ce" impune incertitudinea a ce va urma să se întâmple.


vladutmatei17: Deși nu mă bucură deloc faptul că am introdus,pe lângă răspunsul dat,2 răspunsuri mai scurte, cu același conținut de început.În rest i-aș fi dat 4 stele.Dar i-am dat numai 2 stele,că să fiu mai dur cu mine însumi.
Alte întrebări interesante