Matematică, întrebare adresată de petrebianca389, 8 ani în urmă

7) Scoateţi factor comun:
3(a+b) – x(a+b);
(x² + y²)+b? (x² + y2);
a
b a(m+n)? – b(m+n)?;
d 2m(2m – 1) – (2m-1).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stancescuflorin741
11

Răspuns:

a)3(a + b)  -  x(a + b) =  \\  = (a + b)(3 - x)

b)( {x}^{2}  +  {y}^{2} ) \times a + b( {x}^{2}  +  {y}^{2} ) = ( {x}^{2}  +  {y}^{2} )(a + b)

c)a(m + n) - b(m + n) = (m + n)(a - b)

d)2m(2m - 1) - (2m - 1) = (2m - 1) \times 2m  + 1

Alte întrebări interesante