75:{30-[24:(20-12:ax3)-2]:2}+7=10
2x{5+3x[2+3x(2+3m)]}-2=2000
8+10x[2+9x(5+a:7)]=2008
100-2x[58+(30-a:3)]:4=59
{[(280-y):3+10]x5-20}:8=60
120-{100-2x[64+(20-18:a)]:4}=61
200-{100-2x[58+(30-18:y)]:4}=141
500-[(1460-4a):10+431]:3=353
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
a)75:{30-[24:(20-12:a*3)-2]:2}=10-7
..............................................=3
30-[24:(20-12:a*3)-2]:2=75:3
....................................=25
[24:(20-12:a*3)-2]:2=30-25
..............................=5
24:(20-12:a*3)-2=5*2
.........................=10
24:(20-12+a*3)=10+2
........................=12
20-12+a*3=24:12
................=2
12+a*3=20-2
12+a*3=18
a*3=6
a=2
..............................................=3
30-[24:(20-12:a*3)-2]:2=75:3
....................................=25
[24:(20-12:a*3)-2]:2=30-25
..............................=5
24:(20-12:a*3)-2=5*2
.........................=10
24:(20-12+a*3)=10+2
........................=12
20-12+a*3=24:12
................=2
12+a*3=20-2
12+a*3=18
a*3=6
a=2
Alimert:
unde am pus .... inseamna sa copiezi ce am scris mai inainte
Răspuns de
14
75 : { 30 - [ 24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) - 2] : 2 } +7=10
75 : { 30 - [ 24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) - 2] : 2 } = 10 - 7 = 3
30 - [ 24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) - 2] : 2 = 75 : 3 = 25
[ 24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) - 2] : 2 = 30 - 25 =5
24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) - 2 = 5 × 2 = 10
24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) = 10 + 2 = 12
20 - 12 : a x 3 = 24 : 12 = 2
12 : a x 3 = 20 - 2 =18
12 x a = 18 : 3 = 6
a = 12 : 6
a = 2
2 x { 5 + 3 x [ 2 + 3 x ( 2 + 3 m ) ] } - 2 = 2 000
2 x { 5 + 3 x [ 2 + 3 x ( 2 + 3 m ) ] } = 2000 + 2 = 2 002
5 + 3 x [ 2 + 3 x ( 2 + 3 m ) ] = 2 002 : 2 = 1 001
3 x [ 2 + 3 x ( 2 + 3 m ) ] = 1 001 - 5 = 996
2 + 3 x ( 2 + 3 m ) = 996 : 3 = 332
3 x ( 2 + 3 m )= 332 - 2 = 330
2 + 3 m = 330 : 3 = 110
3m = 110 - 2 = 108
m = 108 : 3
m = 36
8 + 10 x [2 + 9 x ( 5 + a : 7 )] = 2 008
10 x [2 + 9 x ( 5 + a : 7 )] = 2 008 - 8 = 2 000
2 + 9 x ( 5 + a : 7 ) = 2 000 : 10 = 200
9 x ( 5 + a : 7 ) = 200 - 2 = 198
5 + a : 7 = 198 : 9 = 22
a : 7 = 22 - 5 = 17
a = 17 × 7
a = 119
100 - 2 x [ 58 + ( 30 - a : 3 ) ] : 4 = 59
2 x [ 58 + ( 30 - a : 3 ) ] : 4 = 100 - 59 = 41
2 x [ 58 + ( 30 - a : 3 ) ] = 41 × 4 = 164
58 + ( 30 - a : 3 ) = 164 : 2 = 82
30 - a : 3 = 82 - 58 = 26
a : 3 = 30 - 26 = 4
a = 4 × 3
a = 12
{ [ ( 280 - y ) : 3 + 10 ] x 5 - 20 } : 8 = 60
[ ( 280 - y ) : 3 + 10 ] x 5 - 20 = 60 × 8 = 480
[ ( 280 - y ) : 3 + 10 ] x 5 = 480 + 20 = 500
( 280 - y ) : 3 + 10 = 500 : 5 = 100
( 280 - y ) : 3 = 100 - 10 = 90
280 - y = 90 × 3 = 270
y = 280 - 270
y = 10
120 - { 100 - 2 x [ 64 + ( 20 - 18 : a ) ] : 4 } = 61
100 - 2 x [ 64 + ( 20 - 18 : a ) ] : 4 = 120 - 61 =59
2 x [ 64 + ( 20 - 18 : a ) ] : 4 = 100 - 59 = 41
2 x [ 64 + ( 20 - 18 : a ) ] = 41 × 4 = 164
64 + ( 20 - 18 : a ) = 164 : 2 =82
20 - 18 : a = 82 - 64 = 18
18 : a = 20 - 18 = 2
a = 18 : 2
a = 9
200 - { 100 - 2 x [ 58 + ( 30 - 18 : y) ] : 4} = 141
100 - 2 x [ 58 + ( 30 - 18 : y) ] : 4 = 200 - 141 = 59
2 x [ 58 + ( 30 - 18 : y) ] : 4 = 100 - 59 = 41
2 x [ 58 + ( 30 - 18 : y) ] = 41 × 4 = 164
58 + ( 30 - 18 : y) = 164 : 2 = 82
30 - 18 : y = 82 - 58 = 24
18 : y = 30 - 24
y = 18 : 6
y = 3
500 - [( 1 460 - 4 a ) : 10 + 431] : 3 = 353
[( 1 460 - 4 a ) : 10 + 431] : 3 = 500 - 353 = 147
( 1 460 - 4 a ) : 10 + 431 = 147 × 3 = 441
( 1 460 - 4 a ) : 10 = 441 - 431 = 10
1 460 - 4 a = 10 × 10 = 100
4 a = 1 460 - 100
4 a = 1 360
a = 1 360 : 4
a = 340
75 : { 30 - [ 24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) - 2] : 2 } = 10 - 7 = 3
30 - [ 24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) - 2] : 2 = 75 : 3 = 25
[ 24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) - 2] : 2 = 30 - 25 =5
24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) - 2 = 5 × 2 = 10
24 : ( 20 - 12 : a x 3 ) = 10 + 2 = 12
20 - 12 : a x 3 = 24 : 12 = 2
12 : a x 3 = 20 - 2 =18
12 x a = 18 : 3 = 6
a = 12 : 6
a = 2
2 x { 5 + 3 x [ 2 + 3 x ( 2 + 3 m ) ] } - 2 = 2 000
2 x { 5 + 3 x [ 2 + 3 x ( 2 + 3 m ) ] } = 2000 + 2 = 2 002
5 + 3 x [ 2 + 3 x ( 2 + 3 m ) ] = 2 002 : 2 = 1 001
3 x [ 2 + 3 x ( 2 + 3 m ) ] = 1 001 - 5 = 996
2 + 3 x ( 2 + 3 m ) = 996 : 3 = 332
3 x ( 2 + 3 m )= 332 - 2 = 330
2 + 3 m = 330 : 3 = 110
3m = 110 - 2 = 108
m = 108 : 3
m = 36
8 + 10 x [2 + 9 x ( 5 + a : 7 )] = 2 008
10 x [2 + 9 x ( 5 + a : 7 )] = 2 008 - 8 = 2 000
2 + 9 x ( 5 + a : 7 ) = 2 000 : 10 = 200
9 x ( 5 + a : 7 ) = 200 - 2 = 198
5 + a : 7 = 198 : 9 = 22
a : 7 = 22 - 5 = 17
a = 17 × 7
a = 119
100 - 2 x [ 58 + ( 30 - a : 3 ) ] : 4 = 59
2 x [ 58 + ( 30 - a : 3 ) ] : 4 = 100 - 59 = 41
2 x [ 58 + ( 30 - a : 3 ) ] = 41 × 4 = 164
58 + ( 30 - a : 3 ) = 164 : 2 = 82
30 - a : 3 = 82 - 58 = 26
a : 3 = 30 - 26 = 4
a = 4 × 3
a = 12
{ [ ( 280 - y ) : 3 + 10 ] x 5 - 20 } : 8 = 60
[ ( 280 - y ) : 3 + 10 ] x 5 - 20 = 60 × 8 = 480
[ ( 280 - y ) : 3 + 10 ] x 5 = 480 + 20 = 500
( 280 - y ) : 3 + 10 = 500 : 5 = 100
( 280 - y ) : 3 = 100 - 10 = 90
280 - y = 90 × 3 = 270
y = 280 - 270
y = 10
120 - { 100 - 2 x [ 64 + ( 20 - 18 : a ) ] : 4 } = 61
100 - 2 x [ 64 + ( 20 - 18 : a ) ] : 4 = 120 - 61 =59
2 x [ 64 + ( 20 - 18 : a ) ] : 4 = 100 - 59 = 41
2 x [ 64 + ( 20 - 18 : a ) ] = 41 × 4 = 164
64 + ( 20 - 18 : a ) = 164 : 2 =82
20 - 18 : a = 82 - 64 = 18
18 : a = 20 - 18 = 2
a = 18 : 2
a = 9
200 - { 100 - 2 x [ 58 + ( 30 - 18 : y) ] : 4} = 141
100 - 2 x [ 58 + ( 30 - 18 : y) ] : 4 = 200 - 141 = 59
2 x [ 58 + ( 30 - 18 : y) ] : 4 = 100 - 59 = 41
2 x [ 58 + ( 30 - 18 : y) ] = 41 × 4 = 164
58 + ( 30 - 18 : y) = 164 : 2 = 82
30 - 18 : y = 82 - 58 = 24
18 : y = 30 - 24
y = 18 : 6
y = 3
500 - [( 1 460 - 4 a ) : 10 + 431] : 3 = 353
[( 1 460 - 4 a ) : 10 + 431] : 3 = 500 - 353 = 147
( 1 460 - 4 a ) : 10 + 431 = 147 × 3 = 441
( 1 460 - 4 a ) : 10 = 441 - 431 = 10
1 460 - 4 a = 10 × 10 = 100
4 a = 1 460 - 100
4 a = 1 360
a = 1 360 : 4
a = 340
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Religie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă