Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

8)* Dupa ce a descoperit ca arcasul e ginerele sau, Baba Cloanta ii propune un joc de relaxare. Joaca-te si tu cu Andrei. Completeaza randurile pe orizontala pentru a gasi cuvantu pe verticala. 1. Atributu adjectival in fragmentul 'vazu o batrana carunta' 2. Substantivul in vocativ din prima replica a personajului 3. Un sinonim pentru padure 4. complementu circumstantial de loc din enuntul 'a venit singura la mine' (9 Personajul are o abilitate speciala. Care crezi ca e aceasta? Eu cred ca personaju .................................................................................................... Tie ce abilitate speciala ti-ar placea sa ai? Noteaz-o mai JOS Mie miar placea sa pot .......................................,..... deoarec. Dau si o coroană .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandraharaboiu
23
1.,,crunta".
crunta= adjectiv provenit de la partea de participiu, determinat de substantivul ,,batrana", numar singular, gen feminin, caz Acuzativ, f. s.  de atribut adjectival

2.
,,Maria-Terevna".

3. 
padure= codru

4. ,,la mine"
la mine= pronume personal, persoana 1, numar singular, forma accentuata, caz Acuzativ, f.  s. de CCL

9.telepatia
Eu as dori sa am puterea de a le citi gandurile oamenilor si in acest mod sa aflu ce vorbesc pe la spate si sa vad ce cred despre mine.Chiar daca se zica ca le incalci intimitatea,eu cred ca este extraordinar.


Nuni2323: La 2 e coliba
Alte întrebări interesante