Limba română, întrebare adresată de cazacuirina12, 8 ani în urmă

8. Elaborează, în spaţiul rezervat, reteta succesului/depăşirii unei situații dificile. Repere: a) elucidarea temei propuse (succesul); 4 p. b) respectarea structurii textului unei rețete; 2 p. c) aranjarea textului în pagină; 1 p. d) respectarea limitei de spațiu. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farfuridi1234
4

Succesul este un 'element' pe care tot mai multi oameni doresc sa-l aiba. El reprezinta starea sufleteasca de multumire a omului in urma desfasurarii unei actiuni sau a unui set de actiuni. Iata o reteta pe care o poti urma pentru a obtine succes:

1 Stabilesti domeniul/nisa in care vrei sa activezi. De preferat ceva care te pasioneaza, insa poate fi si ceva care te motiveaza extrem de mult.

2 Stabilesti un scop principal din care derivezi cateva obiective

3 Realizezi un plan de actiune desfasurat in care expui modul prin care realizezi acele obiective si in final a scopului. Integrezi secvente de termene limita in acest plan.

4 Te apuci si respecti planul de actiune. Îl poti modifica pe parcurs insa trebuie sa conduca spre scopul propus de tine.

5 Vei incepe sa realizezi o parte din obiective, te vei apropria astfel de succes. O parte din obiective nu le vei realiza in modul si timpul cum te-ai asteptat, dar persevereaza.

6 Dupa ce iti vei atinge scopul vei avea succes. Ura!

7 Incepe cu lucruri marunte pentru a-ti creea obisnuinta, aceea obisnuinta devine obicei, iar obiceiul este o rutina din viata noastra.

De exemplu: esti pasionat de o disciplina anume si ai vrea sa urmezi o cariera intr-o directie apropriata disciplinei. Apuca-te sa realizezi temele chiar din ziua in care le-ai primit si sa le finalizezi in aceeasi zi.


cazacuirina12: trebuea sa scrii un text dupa acele nu sami explici
Farfuridi1234: La punctul b, unde scrie respectarea structurii unei retete asa m-am gandit eu ca e ok, cu detalii si explicatii. Am facut comparatie cu retetele din bucatarie.
cazacuirina12: ok nui nimic titi au ganduri diferite
Alte întrebări interesante