[836-{8×100+X }]÷[3×9-{2+2×5}]=2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Salutare!
Răspuns:
x = 6
Explicație pas cu pas:
Exercițiul tău este o ecuație și se rezolvă cu ajutorul metodei mersului invers, dar o vom aplica după ce rezolvăm operațiile care merg rezolvate (care se rezolvă independent de necunoscută).
[836 - (8×100 + x)] : [3×9 - (2 + 2×5)] = 2
[836 - (800 + x)] : [27 - (2 + 10)] = 2
[836 - (800 + x)] : (27 - 12) = 2
[836 - (800 + x)] : 15 = 2
836 - (800 + x) = 2 × 15
836 - (800 + x) = 30
800 + x = 836 - 30
800 + x = 806
x = 806 - 800
x = 6
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă