Franceza, întrebare adresată de dcimpoies, 8 ani în urmă

88 puncte! Traduceti toată pagina​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
3

                            E bine acasa cu FENG SHUI?

        Nǎscut (=nǎscocit) acum 4000 de ani in China, FENG SHUI-ul intentioneaza (=vrea) sa ne puna in armonie cu locuinta noastra…

     FENG SHUI-ul (“vant si apa”) e o metoda chinezeasca ancestralǎ bazata pe principiul energiilor pozitive si negative (yin si yang) aplicate locurilor unde noi traim si obiectelor ce ne inconjoara.  

             CAMERA

       Usa si ferestrele se fac fațǎ în fațǎ, ceea ce favorizeaza energia. Patul e la mijloc , ceea ce-ti permite in acelasi timp sa vezi cine intra si sa vezi afara.  De recomandat o camera ce beneficiaza de rasaritul soarelui si un pat de preferinta orientat catre nord-vest , culori pastel, mochetǎ, materiale naturale (draperii de bumbac sau lânǎ , cuverturi de lânǎ, etc.)

              BUCATARIA

      Alinierea masinilor si locurilor de lucru e perfecta. In principiu, e mai bine sa nu pui alaturi aragaz (element cald) si chiuvetǎ, frigider si mașinǎ de spalat (elemente umede) . De recomandat : iluminat natural, daca e posibil, spoturi in colturile intunecate, unghiuri rotunjite, lemn, culori de pamant si plante verzi.

         SALONUL

     Canapeaua e situatǎ departe de usa, decalata fata de ea, si cu spatele la perete, ceea ce permite controlul (observarea, panoramarea) intregii camera si favorizeaza relaxarea.

     De recomandat : tonuri calde (crem, alb, galben-pai, pastel) punctate (=subliniate) de tușe mai vii (albastru, verde , violet) imbracarea peretilor (panza sau hartie pictata, mai degraba decat pictura  ) cu motive verticale , parchet.

                                                 (Casa franceza, nr.500)

                      Nord sau Sud?

     Nu alegem intotdeauna orientarea apartamentului, dar putem , eventual, s-o facem pentru camere. Dupa FENG SHUI, anumite orientari sunt mai bune decat altele:

La Nord: camerǎ, salǎ cu TV, debarale.

La Nord-Est : sala de jocuri, spǎlǎtorie.

La Est: intrare, bucatarie, birou, salon, sufragerie, camere.

La Sud: intrare(=hol), salon, birou.

La Sud-vest: salon, atelier.

La Vest: salon, sufragerie, camere.

La Nord-Vest: intrare, birou, sufragerie, camerǎ a parintilor.

Alte întrebări interesante