Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de h0mesick14, 7 ani în urmă

9. Asociază fragmentul din ,,Cum să citești un poem şi să te îndrăgostești de poezie" de Edward Hirsch cu un text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 - 100 de cuvinte, o valoare morală/culturală comună, prin referire la câte o secvenţă relevantă din fiecare text ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carmenioana79
3

Răspuns:

Bună! O să scriu mai jos asocierea!

Un text literar care poate fi asociat cu fragmentul din "Cum citești un poem și te îndrăgostești de poezie" de Edward Hirsch,este "Poveste fără sfârșit" de Michael Ende,ambele au ca valoare culturală comună lectura,care devine un portal care permite trecerea spre o lume imaginară.

În textul suport,Edward Hirsch,călătorește într-o lume imaginară prin intermediul poeziei scrisă de bunicul său. Cuvintele avestui poem îl ajută cunoască o altă lume,chiar el afirmă ,,deodată m-am pomenit în doua locuri în același timp" .

Lectura este cea care anihilează noțiunea de timp și spațiu. În textul asociat,Bastian Balthazar descoperă o carte,pe care o fură de la un anticar,prin intermediul căreia călătorește în lumea poveștilor,numită "fantazia". Acest tărâm era pe cale de dispariție,deoarece oamenii nu mai citeau.

Sper te-am ajutat!

Succes în continuare!

Alte întrebări interesante