Limba română, întrebare adresată de xXAlexBossXx5896, 7 ani în urmă

9. Imaginează-ți că ești invitat de profesoara ta de educație plastică la ver- nisajul (inaugurarea unei expoziții de artă) Figuri legendare din istoria țării noastre, ce va avea loc în holul bibliotecii pentru copii. Scrie textul unui discurs în care te vei referi la două-trei personalități istorice, deve- nite eroi de legende, și la valoarea lor pentru educarea tinerei generații.

DAU COROANA!!​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Flarf
5

Răspuns:

Bună seara, doamnelor și domnilor,

Suntem aici astăzi pentru a celebra deschiderea expoziției "Figuri legendare din istoria țării noastre". Îmi face plăcere să fiu invitat de către profesoara mea de educație plastică la această eveniment important și să văd munca talentată a studenților noștri.

Expoziția de astăzi ne aduce în fața ochilor câteva dintre cele mai importante personalități istorice ale țării noastre, care au devenit eroi de legende. În primul rând, doresc să menționez pe domnul Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanți poeți români, ale cărui versuri ne inspiră și astăzi. De asemenea, vreau să amintesc de domnul Vasile Alecsandri, un scriitor și dramaturg care a contribuit la dezvoltarea literaturii și culturii române. Și, nu în ultimul rând, doresc să amintesc de domnul Nicolae Grigorescu, unul dintre cei mai importanți artiști plastici români, ale cărui lucrări ne încântă prin frumusețe și măiestrie.

Este important să învățăm despre astfel de personalități istorice, deoarece ele reprezintă valori importante pentru educarea tinerei generații. Eroii de legende ne învață să ne apreciem rădăcinile și să ne împlinim potențialul. Ei ne arată că prin muncă și determinare, putem face lucruri mari și putem lăsa o moștenire durabilă.

Așadar, să ne bucurăm de această expoziție minunată și să ne lăsăm inspirați de figuri legendare din istoria țării noastre. Mulțumesc tuturor pentru prezență și să ne bucurăm de această seară.

Alte întrebări interesante