Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

9. Redactează o compunere care să reprezinte o continuare a întâmplărilor din textul dat. Inte- grează, în compunerea ta, următoarele expresii: perdeaua de argint a norilor, un soare blând și sfios, călătorind pe aripa vântului, ţinutul ghețurilor de cristal, a apărut Crăiasa Zăpezii .​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alex
65

Ne amintim ce este o compunere: o lucrare scrisă despre un anumit subiect. În cazul tău, subiectul este probabil iarna.

Pentru că nu cunosc textul după care să mă ghidez, o să îți ofer niște exemple de propoziții cu aceste expresiile, pe care tu să le poți adăuga în compunere.  

  • Vremea este spectaculoasă, iar perdeaua de argint a norilor învăluită în fața ochilor, face ca totul să fie mai fascinant și să semene cu o filă de basm.
  • De asemenea, afară este un soare blând și sfios care încălzește orice inimă, fermecând întreg câmpul înzăpezit și plin de lumină, unde mă aflu împreună cu prietenii mei.
  • Contemplând întreaga natură și călătorind pe aripa vântului ce ne poartă spre alte meleaguri, mi-am dat seama că iarna este de-a dreptul fascinantă și că albul ei este special.
  • În timp ce admiram frumusețea naturii, mi-am imaginat că aș putea fi în ținutul ghețurilor de cristal. Mi-am lăsat imaginația să mă poarte în locuri necunoscute, dar care îmi făceau o deosebită plăcere.
  • Imaginația mea tot creștea și mă avântam spre locuri nemaiîntâlnite, când dintr-o dată a apărut Crăiasa Zăpezii.

Încearcă să te ghidezi după textul tău și să îți alcătuiești compunerea, având ca exemplu propozițiile scrise aici.

Nu uita să ai o structură coerentă, logică și să existe în compunerea ta o introducere, un cuprins și o încheiere.


mihaicarata503: Comentariu a fost șters
mihaicarata503: Comentariul a fost șters
mariaborodi9: Comentariul a fost șters
Alte întrebări interesante