Geografie, întrebare adresată de ionutch69, 8 ani în urmă

a)1.Care sunt cele 2 rase umane ce reprezintă populația Australiei .
2.Cu ce se îndeletniceau aborigenii pînă la vinirea europenilor ?
3.Din reprezentanții căror etnii este alcătuită rasa europoidă ?

b)4. Determinați regiunile cu densitate minimă a populației , studiind fig.5.41
5. Deduceți cauzele densității mari a populației în estul, sud-estul ,sud-vestul continentului , analizând harta fizică și harta climatică .

Dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hacker112
1

Explicație:

Rasa europoidă (numită și rasa albă, rasă europeană sau rasa caucaziană) se trage din Iafet și este conform teoriilor rasiale, una dintre cele 3 rase umane (celelalte 2 rase fiind rasa ecuatorială și rasa asioamericană). Arealul ei geografic este foarte extins, fiind răspândită pe toate continentele, proveniența fiind țările mediteraneene ale Europei și Anatolia (Asia Mică). Dar aceasta este mai des întâlnită prin Europa.Locul de formare a rasei europoide este Caucaz. Rasa europoidă se întâlnește și în America Latină, inclusiv printre hispanici, ale căror origini sunt amestecate.Bazat între altele și pe cercetări biogenetice și ereditare, s-a ajuns la concluzia că rasele umane sunt egale între ele, iar diferențele dintre oameni (de ex. cu privire la constituție, fizionomie, culoarea pielii sau a părului ș.a.) nu sunt semnificative pentru umanitate. Rasa europoidă prezintă o față cu trăsături bine conturate, nas îngust, piele de culoare deschisă iar culoarea ochilor acestora și a parului poate fi de orice fel. Teoriile rasiale au fost revizuite în mod corespunzător, iar organizațiile internaționale au adoptat norma de egalitate absolută a oamenilor indiferent de rasă.

Un studiu genetic recent publicat în „European Journal of Human Genetics” în Nature (2019) a arătat că populațiile din Asia de Vest (arabi), europeni, nord-africani, asiatici de sud (indieni) și unele asiatice centrale sunt strâns legate între ele. Aceștia sunt foarte diferiți de populațiile din Africa Sub-Sahariană sau din cele din Asia de Est


ionutch69: mersi mult dar nu stiu cum sa iti dau coroana daca ma poti ajuta (sunt de pe calculator)
Alte întrebări interesante