a)2x+1= -7
b)3x-1=-13
c)3+2x= -7
d)-2x+1=-7
e)2(x-3)=-6
f)-3(x+1)=-6
g)2(x-8)+4=-6
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) 2x+1= -7 ⇒2x=-7-1 ⇒2x=-8 ⇒x=-8
b) 3x-1=-13 ⇒3x=13+1 ⇒3x=-12 ⇒x=-4
c) 3+2x= -7 ⇒2x=-7-3 ⇒2x=-10 ⇒x=-5
d) -2x+1=-7 ⇒-2x=-7-1 ⇒-2x=-8 ⇒x=4
e) 2(x-3)=-6 ⇒2x-6=-6 ⇒2x=-6+6 ⇒2x=0 ⇒x=0
f)-3(x+1)=-6 ⇒-3x-3=-6 ⇒-3x=-6+3 ⇒-3x=-3 ⇒x=1
g)2(x-8)+4=-6
mbc220861:
2(x-8)+4=-6 2x-16+4=-6 2x=6 x=3 Scuze, nu am vazut ca nu rezolvasem ultimul subpunct.
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă