Limba română, întrebare adresată de mimiqueenabobaker, 8 ani în urmă

O compunere narativa cu titlu călătorie cu trenul minim 18 rânduri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dani4680
1

O călătorie cu trenul

Zgomotul pasilor grabiti ai oamenilor rasuna peste tot in statia de tren. Tocmai terminasem orele la scoala si eram in drum spre casa. "De ce nu vine odata 38-ul?", intrebase o doamna din spatele meu, in frustrare.

Si eu iau 38-ul. Este singurul care trece prin cartierul meu. Nu dupa mult timp acesta ajunsese, deschizandu-si usile primitoare, lasand gloatele in a se imprastia. Am reusit sa prind un loc la geam. Mi-am lasat ghiozdanul intre picioare, mi-am pus castile in urechi si mi-am cufundat capul in gluga hanoracului meu gri. Muzica rock, pe care o ascultam nu se potrivea de loc cu privelistea linistitoare pe care am zarit-o imediat ce am iesit din statie, asa ca am schimbat-o in ceva mai clasic. Priveam cum undele radioase ale soarelui curgeau prin norii intunecati, ca rauri de lumina pline de splendoare. Pasarile asfințitului pierzandu-se in marginea infinita a orizontului, campul plin de flori, asemenea unui blat de lemn plin de culori vibrante amestecate unele într-altele, toate aceste caracteristici ale naturii imi puneau mereu un zambet pe fata cand ma gandeam la perspicacitatea și iscusinta cu care au fost create. Ma ajutau sa ma gandesc la mai mult, sa imi vad viata dintr-o alta perspectiva. Imi doream ca aceasta calatorie cu trenul sa nu se mai termine. Nu voiam sa ma intorc la stresurile care ma asteptau in afara acelor usi glisante. Apoi mi-am atintit privirea inapoi in tren, asupra unei doamne. Era aceeasi doamna care era frustrata din cauza intarzierii trenului. Ceva ce nu vazusem la ea era faptul ca era insarcinata. Avea un zambet pe fața, care era imposibil de șters. Din contra, incepea sa strălucească si mai tare cand isi lua privirea de pe peisajul inexplicabil de atragator de afara si se uita in jos, la viitorul ei copil.

Atunci mi-am dat seama, ca indiferent de orice dificultati am trece prin, vom avea mereu o pricina de a ne bucura, fie ca e intr-un viitor, fie ca e intr-un Creator, fie ca e intr-un tablou fermecător. Insa stiu un lucru si stiu sigur, daca alegem sa ne bucuram de lucrurile trecatoare, acestea fiind lucrurile care se vad, la fel va fi si bucuria noastra, de scurta durata.

Alte întrebări interesante