Matematică, întrebare adresată de cotofanadorian, 8 ani în urmă

a,b și c va rog
mulțumesc ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 102533
2

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

a) (x-3)²+(x+2)²-2(x+1)(x-1) =

=-6x+9+x²+4x+4-2x²+2 = -2x+15

b) A = {x ∈ R  I  Ix-2I ≤ 3}

Ix-2I ≤ 3 <=> x-2 ≤ 3 ; -x+2 ≤ 3 =>

x ≤ 5 ; -x ≤ 1 <=> x ≥ -1  => A = [-1 ; 5]

c) (4x-5)²-9x² = (4x-5)²- (3x)² = (4x-5-3x)(4x-5+3x) =

= (2x-5)(7x-5)

Am folosit formula a²-b² = (a-b)(a+b) ; unde a = 4x-5 iar b = 3x

Alte întrebări interesante