Matematică, întrebare adresată de roxifitoasa, 9 ani în urmă


a) x la a doua+6x+9-4y la a doua;
b)x la a doua+4x+4-y la a doua -2y-1;
c)x la a doua+14x+49-5(x+7);
d)x la a doua-10x+25-3(x-5);
e) (x+2) (2x-1) la a doua -4x-8;
f) (x-3) (3x-2) la a doua -9x+27
g) (x-3) la a doua -x(x-5);
h) (x+4) la a doua-x(x+7);
i) (x+4) la a doua +(x-5) la a doua;
j) (x+2) la a doua - (x-3) la a doua;
k) (2x+3) la a doua - 4(x+1)(x-1);
l) (3x-1) la a doua -9(x-2) (x+2);
Vă rog ajutați-mă cat mai repede plizz!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mikkka
2
a) (x+3)²-(2y)²=(x+3-2y) (x+3+2y)
b)(x+2)² -(y+1)² = (x+2+y+1) (x+2-y-1)= (x+y+3) (x-y+1)
c) (x+7)² - 5(x+7)= (x+7) (x+7-5) = (x+7) (x+2)
d)(x-5)² -3(x-5)= (x-5) (x-5-3)=(x-5) (x-8)
e)(x+2)(2x-1)² - 4(x+2)= (x+2) (2x-1-2)(2x-1+2)= (x+2)(2x-3)(2x+1)
f)(x-3)(3x-2)² -9(x-3)= (x-3) (3x-2-3) (3x-2+3)= (x-3)(3x-5)(3x+1)
g)x²-6x+9-x²+5x=-x+9
h)x²+8x+16-x²-7x=x+16
i)x²+8x+16+x²-10x+25= 2x²-2x+41
j)(x+2-x+3)(x+2+x-3)= 5(2x-1)
k)(2x+3)²-4(x²-1)=4x²+12x+9-4x²+4=12x+13
l)(3x-1)² -9(x²-4)= 9x²-6x+1-9x²+36=-6x+37

roxifitoasa: Îți mulțumesc foartre mult
Mikkka: cu placere
Alte întrebări interesante