Biologie, întrebare adresată de duduruzclaudiu17, 8 ani în urmă

afectiuni ale sistemului nervos:depresia,anxietatea,scrizofenia,boala Parkinson,boala Alzheimer​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de StrawberryGirl13
2

Depresia este o afecțiune a sistemului nervos pe fond psihic, care se manifestă atunci când o persoană trece prin diferite situații (de stres extrem, de tristețe extremă, etc) care o marchează psihic. În ciuda faptului că oamenii de toate vârstele pot suferi de depresie, aceasta este mai frecventă la adolescenți și tineri. Simptomele depresiei sunt: lipsa poftei de mâncare, închidere în sine, lipsa motivației, stare de gol, adesea gânduri suicidale în cazuri mai grave, melancolie permanentă, lipsă de energie.

Anxietatea este altă boală a sistemului nervos, tot pe fond psihic, asemenea depresiei. Aceasta apare în urma unor întâmplări din viața individului, în care a simțit foarte multă frică sau neliniște. Anxietatea apare la toate persoanele și poate fi chiar și o stare trecătoare, uneori. Anxietatea se manifestă prin teamă extremă, nedisimulată, neliniște fără un motiv întemeiat, insomnii, atacuri de panică. Nu include gânduri suicidale, spre deosebire de depresie.

Schizofrenia intră în categoria afecțiunilor psihice, care se pot trata sau nu cu ajutorul unui psiholog. Schizofrenia poate fi asociată cu nebunia. Aceasta apare în urma unor traume sau pur și simplu individul se naște având această afecțiune. Schizofrenia este de mai multe tipuri. Simptomele generale includ halucinații, inabilitatea de a gândi sau a vorbi normal, lipsa motivației, paranoia nedisimulată, inabilitatea de a gândi logic, mișcări anormale, comportament bizar.

Boala Parkinson este o boală cel mai des manifestată la persoanele de peste 60 de ani, rezultată în urma distrugerii progresive a neuronilor. Persoanele care suferă de această boală nu au mișcări normale, ci rigide, sacadate și incontrolabile, tremurat și inabilitate posturală. Se crede că între 60% și 80% din celulele din zona de control a activităților motorii sunt deja distruse.

Boala Alzheimer se agravează treptat în timp. Provoacă demență. Simptomele sunt inabilitatea de a-și aminti evenimente recente, probleme cu vorbirea, dezorientarea, schimbări de dispoziție, lipsa motivației, neglijarea îngrijirii personale și probleme de comportament.

Funcțiile corporale se pierd treptat, ducând în cele din urmă la moarte.

Alte întrebări interesante