Aflati un nr intreg, stiind ca daca il inmultim cu (-2), rezultatul il adunam cu (-25) si noul rezultat il impartim la (-5) obtinem 3.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
[a x (-2) + (-25)]:(-5) = 3 => -2a -25 = 3 x (-5) <=> -2a = -15+25 => -2a = 10 => a = -5
(-5) x (-2) = 10 ; 10+(-25) = -15 ; -15: (-5) = 3 , corect.
Răspuns de
4
[nx(-2)+(-25)]:(-5)=3, =2n-25=15, -2n=25-15=10, n=-10/2=-5
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Informatică,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă