Aflați x din proporția x pe 2 totul pe 6 este echivalent cu 1 pe 3.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Anexe:
brokendemon:
mulțumesc
Răspuns de
2
Răspuns: x = 4
Explicație pas cu pas:
b)
(x/2)/6 = 1/3 ⇒ 3×(x/2) = 1×6 → produsul mezilor = produsul extremilor
3x/2 = 6 ⇒ 3x = 2×6 ⇒ x = 12 : 3 ⇒ x = 4
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă