Limba română, întrebare adresată de Geometrie165, 8 ani în urmă

Ajutati-ma si pe mine vă rog
Urgeeent
Dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nitubianca97
1
1. Naratorul este soțul Anișoarei.
2. Schimbarea care a intervenit în viața tinerilor soți a fost momentul în care au urcat pe scara socială de la statutul de om sărac sau modest la cel de om înstărit.
3. Personajul-narator, după părerea mea, este unul care a uitat de unde a plecat, acum bucurându-se de lucrurile materiale pe care le obține și punând preț pe acestea.
4. Grupul vechi de prieteni a fost schimbat cu totul. Motivul principal fiind cel al statutului social. Tinerii soți aveau bogății acum, iar vechiul grup de prieteni nu s-au ajuns la fel ca ei. Dacă înainte când ieșeau toți în oraș mai făceau cinste, acum nu își mai permiteau din cauza localurilor scumpe pe care le frecventau.
5. Despre soția personajului nu se vorbește prea mult, însă putem extrage câteva lucruri, cel mai important este că aceasta ținea foarte mult la aparentele soțului, la felul in care se îmbracă și cum se poarta.
6.Perspectiva narativa apartine personajului narator care prezinta doar evenimentele la care ia parte si care vor reflecta propriul continut sufletesc.
Prezenta experiențelor de viață.
Alte întrebări interesante