Matematică, întrebare adresată de berceacatalina65, 8 ani în urmă

Ajutați mă va rog frumos!
Am nevoie doar de exercițiile 1,4,5
Mulțumesc!
PS,sunt variante de la liceul militar

Anexe:

laurastratulat30: la 1 trebuie sa stii formula prin care transformi fractia zecimala in fractie ordinara; formula ca intregii sa ii bagi in fractie, si formula puterii negative. Cat este a la minus 1 ? Unu supra a. Cat este 1 pe 2 la minus 1 ? Este doi. Ii intorci. La 4 rationalizezi numitorul fractiei si sa stii formula a-b totul la patrat. La rationalizare inmultesti si sus si jos cu 1 minus radical din 3. Ca sa scapi jos de radical.
laurastratulat30: La 5 rezolvi ca pe o ecuatie. In final vei obtine x<3. Care sunt numerele naturale care satisfac x mai mic ca 3. Nu este si egal cu 3. Deci pe 3 nu il ia. Numerele naturale pornesc de la zero si merg pana la infinit.
laurastratulat30: Aceste inecuatii te intreaba: Care sunt numerele naturale mai mici ca 3 ?
laurastratulat30: Si tu dai raspunsul, scriindu-le, unele dupa altele.
laurastratulat30: unu virgula perioada 5. Adica 1,(5). Regula este: La numarator vom scrie numarul format din toate cifrele care apar minus numarul format din cifrele care nu sunt in paranteza. La numitor vom pune intai atatia de 9 cate cifre sunt in paranteza apoi vom pune atatia de zero cate cifre sunt dupa virgula, dar in afara parantezei.
laurastratulat30: Tu vei face singura transformarea lui 1,(5) in fractie. Si imi vei scrie ce ai obtinut. Apoi vom face impreuna exercitiile.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Alte întrebări interesante