Matematică, întrebare adresată de carsreviews2017, 8 ani în urmă

Am si eu o problema. Cum aflu a treia latura intr-un triunghi daca cunosc 2 laturi si unghiul dintre ele? Triunghiul trebuie sa fie dreptunghic, dar nu pot folosi nimic din proprietatile triungiului dreptunghic ca sa aflu latura( functii trigonometrice, teorema lui pitagora).


gmorandi7: Din asemanarea triunghiurilor formate ducand inaltimea corespunzatoare ipotenuzei, cu triunghiul de plecare. Scriem, pe rand, rapoartele de asemanare. Consideram fiecare triunghi astfel format(2 triunghiuri). Nu este nevoie de unghi daca triunghiul e dreptunghic. ABC e asemenea cu DBA si ABC asemenea cu DAC.
gmorandi7: Am notat AB, AC catete, BC ipotenuza, unghiul A=90 si AD perpendiculara din A pe BC. Trebuie desenat, ca sa aratam asemanarea... E doar o indicatie.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
5

Răspuns:

dca triunghiul nu e dreptunghic , folosind Teorema lui Pitagora...generalizata

Explicație pas cu pas:

latura atreia ²= latura 1 ²+ latura 2 ²- 2 *latura 1 * latura 2 * cosinus∡(latura 1, latura 2)

daca  triunghiul este dreptunghic, nu ai cum sa nu folosesti nimic din proprietile triunghiului dreptunghic, altfel de ce ti-ar mai spune ca e dreptunghic??

"Triunghiul trebuie sa fie dreptunghic, dar nu pot folosi nimic din proprietatile triungiului dreptunghic ca sa aflu latura( functii trigonometrice, teorema lui pitagora).'?????????????????

DE CE ???

iar functiile trigonometrice se atribuie unui unghi,indiferent carui fel de triunghi apartine acest unghi

concluzie

mai bine puneai problema concreta inclusiv cerintele care iti interzic sa folosesti o anume parte din teorie

asa, problema este confuza; deci si raspunsul, sorry.

Alte întrebări interesante