Limba română, întrebare adresată de alisia403123, 8 ani în urmă

Ajutați-mă vă rog frumos. Am nevoie urgent. Istoie: Eseu ,,Regimul democrație și totalitarism politice" , 20-25 de rânduri. Scrie care știe. DAU COROANĂ!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de camigargarita
1

Răspuns:

cauta

Explicație:

În ziua de astăzi, termenul este, de cele mai multe ori, folosit cu sensul de democrație liberală, dar există multe alte varietăți, iar metodele de a guverna pot diferi. Cu toate că termenul democrație este utilizat, de obicei, în contextul unui stat politic, principiile sale sunt aplicabile și altor organisme sau entități, cum ar fi universitățile, sindicatele, companiile publice sau organizațiile civice. Pe plan politic, democrația se definește ca regimul politic fundamentat pe principiul suveranității naționale (națiunea conduce statul prin reprezentanții săi aleși, pe principiul separării puterilor în stat și pe principiul egalității tuturor în fața legii). Democrația este inseparabilă de respectarea drepturilor omului și ale cetățeanului. Democrația modernă are la bază trei modele istorice din sec. XVII-XVIII (englez, american, francez)

Un element important al democrației este constituția. Acest document, votat de către popor prin referendum organizat în mod liber, reglementează drepturile și libertățile individului într-un stat și definește limitele puterii conducătorilor aflați în diferite funcții din stat și din guvern, definește politicile fundamentale și stabilește structura, datoria și puterea guvernului.

Sper ca te-am ajutat!

Spor la teme!!!

Alte întrebări interesante