Istorie, întrebare adresată de adelinaparfeni964, 8 ani în urmă

Ajutați-mă vă rog la aceste ex vă rog, este urgent!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisaganea06
0

Răspuns:

6. Aici depinde de localitatea ta, si costumul popular din partea ta, nu știu.

7. Tradiții de Crăciun.

Pe data de 24 decembrie, copii dar și adulți merg cu colinda. Cântând colinde si inveselind căștile oamenilor.

În satele din Oltenia, în Ajunul Crăciunului, gospodarii se trezesc dis-de-dimineață, aprind focul în sobă și ațâță jarul cu ajutorul unui vreasc, în timp ce rostesc o urare de Crăciun

Tradiții românești:

O tradiție printre români sunt și prepararea sarmalelor la majoritatea festivităților.

In fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, fetene necăsătorite își pun busuioc sfințit sub pernă pentru a visa cu cine se căsătoresc.

8. Pentru unii patriotismul este totul. Pentru alţii este ceva desuet. Eu cred că patriotismul trebuie să facă parte din cultura fiecărui om; el trebuie însă înţeles şi exprimat corect, pentru a nu aluneca nici în fundamentalism şi obsesie, nici în desuetudine.

A fi patriot înseamnă a cunoaşte şi recunoaşte contribuţia conducătorilor de neam, voievozi, domnitori, regi sau doar politicieni şi generali la înfăţişarea de astăzi a României, fără a uita însă vreo clipă că fără suportul şi sacrificiul celor mulţi şi anonimi, care au crezut în ei şi i-au urmat, nimic nu s-ar fi întâmplat.

Înseamnă să fi recunoscător pentru tot ceea ce ai primit de la generaţiile precedente, să te simţi părtaş la zbaterile lor, să le descoperi şi respecţi idealurile, neuitând nicio clipă că, după modelul lor, şi tu, prin conduita ta de astăzi, defineşti prezentul generaţiilor viitoare.

9.

•F

•A

•F

• nu știu

•A

Sper da te-am ajutat!

Alte întrebări interesante