Informatică, întrebare adresată de niceplacinta, 9 ani în urmă

Ajutati-ma va rog !!!
Trebuie sa scriu cite o problema cu instructiunea For,case,repeat si with.


antonii: hmmm...pare sa fie vb...categoric nu e c++ (nu are case si nici with-are insa switch dar...). Deci in ce limbaj?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonii
0
Voi prezenta functionalitatile acestor comnezi in functie de cele din vb.net (ca idee sunt la fel in ~ orice limbaj mai avansata):
   For: poate face doua tipuri de iteratii:folosind un index ca numar de referinta si ca conditie de blocare a loop-ului ; sau printr-o colectie de obiecte(pe limbajele OO -object oriented): se diferentiza de primul  tip printr-un cuvant "each" : for each obj in list (sintaxa vb).
 
  Case: in loc de un cod "spaggheti" cu multe conditii (if /elseif/elseif/.../end) care daca nu sunt folosite corespunzator pot folosii multa putere de calcul(timp CPU-adica ingreuneaza executia dar si debug-ul cand il faci). 
In acest caz folosesti case care foloseste o lista denumita hashtable (cel putin in vb) care asigura o viteza destul de mare de executie (hashtable-ul e folosit si in bazele de date care au nevoie de viteza).

Repeat:repeta un bloc de instructiuni pana la o conditie de iesire
With:folosit pentru a usura munca unui programator(in vb) in ce priveste repetarea fara noima a aceleiasi instructiuni insa cu alti paramtreii pasati sau sub-metode accesate
   Ex.:
     In loc de:
            obj.test(red)
           obj.change(blue)
           obj.burn(10j)
poti folosii:
             with obj
                 .test(red)
                 .change(blue)
                 .burn(10j)

Aceste exemple sun date in vb insa se pot aplica (ideea) si in alte limbaje. De vreme ce nu ai specificat limbajul in care vrei sa-i scriu "problemele" ti le-am oferit ca idei.

Alte întrebări interesante