Limba română, întrebare adresată de miamiha63, 7 ani în urmă

ajutati maaaaa va roggg de minimum 150 de cuvinte și un exemplu din experienta personala​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
0

Hărnicia este o calitate importanta si necesara ,omul trebuie sa imbine efortul fizic cu efortul intelectual,ptr ca sa se dezvolte prin studiu, iar trupul sa i se descurce mai bine cu meseriile manuale .

In primul rand , harnicia este o trăsătură de caracter importanta care trebuie susținută prin educație , harnicia joaca un rol important in efortul de a realiza ceva .Inca din cele mai vechi timpuri ,oamenii au invatat ca prin munca isi modifica si adaptează lucrurile din natura ptr satisfacerea trebuințelor sale .Putem lua un exemplu bun si de la toate viețuitoarele planetei si ele muncesc unele isi folosesc mana la cățărat ptr a si culege hrana ,iar altele isi construiesc cuiburi .Daca invatam ca trebuie sa muncim inca din copilărie ( gradinita , scoala sa invatam ) si tinerete, sa ne dezvoltam mintea si corpul, atunci am câștigat si am inteles cat de importanta este îndemânarea si cunoștințele .

In al doilea rand harnicia in mediul natural este importanta deoarece , ne imbunatateste sanatatea fizica si ne binedispune psihic .Diferite ocupații in natura au si o sursa de produse proaspete si sănătoase .Spre exemplu ,munca in natura presupune acțiuni in care nu este nevoie de concentrare si relaxarea este combinata cu efortul fizic .Daca îngrijim legume sau culegem fructe , suntem îndemnați, sa mancam mai sănătos .

In concluzie , harnicia este esențială ptr omenire, ptr ca ofera satisfacție lucrului împlinit,prin harnicie omul a lărgit cu fiecare nou progres orizontul omului .


tigrulcelbun175: De a nu ii oferi tot ce ii este necesar si de a l lipsi de prezenta sa ,in momentele importante din viata .Aceste lipsuri ,pot afecta dezvoltarea normala a copiilor si ii pot determina ,sa nu fie încrezători in viata , sa le fie teama in a realiza ceva ,familie etc . In concluzie ,viata ne confrunta cu situatii grele si responsabilitati , nimic nu este mai important decat familia ,care te sustine si te incurajeaza cu dragoste .
miamiha63: buna
miamiha63: am și eu mare nevoie de ajutor la o intrebare
miamiha63: te roog pana mâine dimineață
miamiha63: te rog
miamiha63: te rogg din tot sufletul ,
miamiha63: te rog
miamiha63: te roggg
miamiha63: poți sa ma ajuți
miamiha63: bună,ma ajuți te rog din suflet la o caracterizare
Alte întrebări interesante