Limba română, întrebare adresată de Muscate, 8 ani în urmă

Ajutatima va rog!!Dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danielpetrupasc
1

Istoria poporului român reprezintă traseul societății cu încercările prin care a trecut dealungul timpului. Xel ce nu învață din istorie este sortit să o repete iar cel ce nu învațăistorie nu are nici ce să repete. În opinia mea este necesar dar nu suficient ca tânăra generație să studieze istoria atât în școli cât și individual în vederea acumulării experienței altora și în vederea înțelegerii vivide a societății contemporane

În primul rând istoria ne arată din perspectivă cvasiobiectivă diferite tipologi de oameni aflați în situații excepționale și deciziile pe care ei le-au luat și totodată rezultatele pe care le-au obținut. Cu ajutorul trecutului în prezent ne putem construi un viitor glorios. Unde istoria a scris -  noi să scriem +. Când oamenii nu au reacționat noi să reacționăm iar când ei au reacționat noi să nu reacționăm. Repetiția este mama învățăturii dar experiența este mama înțelepciunii.

În al II-lea rând, în prezent, înțelegerea comportamentului oamenilor la nivel de individ și la nivel de societate este extrem de dificilă datorită schimbării modului de interacțiune între indivizi. Concepția oamenilor despre lume și viață a suferit unele modificări dealungul timpului din perspectiva mobilului și a modalității de acțiune, dar în esență oamenii au rămas aceeași. Asadar cunoașterea de sine duce la o stăpânire de sine a cărei consecință este o lume mai bună.

În concluzie istoria este foarte importantă atât ca disciplină cât și ca știință deoarece în ea se ascund comori nesecate de înțelepciune și experiență care așteaptă să fie culese.

Alte întrebări interesante