Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

AJUTATIMA VA ROG imi trebue o compunere pe tema iubirea fata de parinti in care sa folosesc cinci predicate verbale si cinci predicate nominale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
35
Am venit pe lume intr-o familie de oameni iubitori.Parintii mei sunt tot ce am mai de pret pe lume .Imi iubesc parintii neconditionat.
Parintii mei sunt blanzi ,calmi si comunica cu mine pe tema oricarui subiect.Iubirea fata de ei a venit de la sine ,cum sa nu-i iubesti cand ,eu am devenit ceea ce sunt acum cu ajutorul lor.Mama este idolul meu ,ea m-a ajutat sa merg ,sa vorbesc,sa scriu .Tata inseamna ,omul puternic care imi da curaj in tot ceea ce fac ,ma inspira ,intr-un cuvant tata este partenerul meu in tot ceea ce fac.
Tot el s-a jucat cu mine , m-a dus la hipodrom sa vad cursele de cai si la aeroport sa vad avioanele.
Ei au stiut sa-mi insufle dragostea pentru carte .Cu rabdarea si priceperea lor m-au indrumat pe cele mai inalte trepte ale suucesului.
Ma mandresc cu familia mea ,cu parintii mei , sunt oameni deosebiti,exceptionali .Doresc la toti copii fericirea mea , fericire dobandita datorita minunatilor mei parinti
Răspuns de vasiletudorean
20
În familie copiii trebuie să aibă respect atât faţă de părinţi, cât şi faţă de cei mai mari. Să simtă respectul, supunerea şi recunoştinţa faţă de cel mai mare ca pe o necesitate. Iar cei mai mari să aibă dragoste faţă de cei mai mici, să-i ajute şi să-i ocrotească. Atunci când cel mai mic îl respectă pe cel mai mare, iar cel mai mare îl iubeşte pe cel mai mic, se creează o frumoasă atmosferă familiaCopilul trebuie să înţeleagă că, dacă uneori părinţii lui îi mai dau câte o palmă, nu o fac din răutate, ci din dragoste, pentru a se îndrepta, a deveni mai bun şi a se bucura mai târziu. Noi, atunci când eram mici, fie că părinţii noştri ne mângâiau, fie că ne băteau, fie că ne sărutau, pe toate le primeam cu bucurie. Ne dădeam seama că pe toate le făceau pentru binele nostru. Aveam mare încredere în ei. Uneori unul dintre noi era vinovat iar mama îl certa pe altul, pentru că nu apuca să facă Judecată”. Însă vinovatul, văzând că a fost certat altul în locul său, spunea „eu am greşit”, deoarece îl mustra conştiinţa şi astfel celălalt era îndreptăţit.lă.
Alte întrebări interesante