Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

ajutatime va rog alcatuiti o compunere dupa intrebari.
introducerea:
in ce timp ne aflam?
cuprins:
cum este cerul?
unde se ascunde soarele palid?
ce se intimpla cu iarba,frunzele?
ce lucrari agricole se fac in cimp?
unde se duc copiii cu parintii lor?
ce fac vietuitoarele padurii?
incheiere:
de ce toamna este numita zina belsugului si regina culorilor?
cine e primul primeste o coroana :)
succese!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ariana61
39
Toamna
A venit toamna .
Afara este frig. Cerul este innorat si plin de nori gri , iar soarele palid , suparat si posomorat se ascunde in norii gri. Iarba a inceput sa se usuce , nu mai este asa verde cum era inainte : ea dadea tot farmecul naturii dar acum sunt frunzele colorate care cad pe pamant si formeaza un covor de toate culorile : sunr frunze rosii , galbene , portocali , maro. In fiecare dimineata se aude clopotelul scolii. Copiii impreuna cu parintii sai se indreapta catre scoala , cu bucurie si nerabdare. Pe camp oamenii strang porumbul , graul si ară pamantul. Aceastia strang toate roadele toamnei. Vietuitoarele isi cauta repede adaposturi sau vizuine , pasarelele se grabesc in tarile calde. Toate vietuitoarele isi cauta cate un adapost.
Toamna este numita zana belsugului deoarece ea ne da multe roade : fructe multe , legume multe , grau si mai este numita regina culorilor deoarece ea este colorata : frunzele fac ca ea sa fie atat de colorata si de frumoasa.

saracuta: Noi ne aflam in anotimpul toamna.Cerul e inorit.Soarele palid se ascunde in nori:Cu iarba,si frunzele se usuca.In cimp se ara. Copii cu parintii lor fac curat in ograda, livezi.Vetuitoarele paduriiisi cauta adapos, hrana pentru iarna.Toamna este numita zina belsuguluideoarece ea ne da roade.
saracuta: cine vrea il chopie cene nu nu
Alte întrebări interesante