Biologie, întrebare adresată de Johnny1587, 8 ani în urmă

Ajutor! TREBUIE NEAPARAT SĂ-L PREZINT AZI! DAU COROANĂ!! Comparație între două boli de vedere (asemănări și deosebiri), urmărind: denumire, cauze, manifestări ale bolii, prevenire și/sau tratare. De maxim 9-15 randuri​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dinginacelya927
0

Răspuns:

Miopia-Cauzele medicale ale miopiei pot fi: fie globul ocular este prea lung comparativ cu puterea de focalizare a corneei si a cristalinului, fie corneea are o curbura prea mare fata de lungimea ochiului, astfel incat lumina care patrunde in ochi nu este focalizata corect, determinand astfel o vedere incetosata.

Strabismul-Strabismul este o problema vizuala in care ochii nu sunt aliniati corespunzator si privesc in directii diferite. Atunci cand ochii nu se aliniaza corect intre ei, ochiul care priveste drept devine dominant. Acuitatea vizuala a acestui ochi ramane normala deoarece ochiul si conexiunea lui cu creierul functioneaza asa cum trebuie. In schimb, ochiul nealiniat sau mai slab nu se concentreaza asa cum trebuie si conexiunea lui cu creierul nu se formeaza corect.


Johnny1587: prea tarziu.....
Alte întrebări interesante