Informatică, întrebare adresată de livia13lia, 7 ani în urmă

Ajutor vă rog!! 7. Se consideră programele: PASCAL Program TA4; { Erori de depasire } var x, y, z : real; begin writeln('Introduceti numerele reale x, y:'); readln (x, y); z:=x*y; writeln('x*y=', z); end. C++ // Programul TA4 #include using namespace std; int main() { double x, y, z; cout>x>>y; z=x*y; cout

Dați exemple de valori ale variabilelor x și y pentru care apar erori de depășire.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de school2myneed
1

Răspuns:

Erorile de depasire pot aparea atunci cand valoarea unei variabile depaseste limitele maxime sau minime impuse de tipul de data.

In cazul programelor TA4, tipul de data "real" sau "double" permite valori foarte mari sau foarte mici, dar daca valorile lui x si y sunt atat de mari sau atat de mici incat produsul lor depaseste limita maxima sau minima permisa de tipul de data, atunci va aparea o eroare de depasire.

Un exemplu de valori ale variabilelor x si y care ar putea cauza o eroare de depasire ar fi: x=1e+308 si y=1e+308, deoarece produsul lor este 1e+616, care este mai mare decat limita maxima permisa de tipul de data "real" sau "double".

Alte exemplu ar fi x = 1e-308 si y = 1e-308, deoarece produsul lor este 1e-616, care este mai mic decat limita minima permisa de tipul de data "real" sau "double".

Alte întrebări interesante