Limba română, întrebare adresată de biancapircalabescu, 9 ani în urmă

Ajutorrrrrr va rog mult !!
1.Trebuie sa realizez o scurta compunere distractiva pornind de la titlul 1 aprilie.
2.scrie o compunere de jumatate de pagine pornind de la titlul Un martian de pe planeta Marte .
3.Redacteaza o compunere hazlie .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dmocanu189
9
aprilie
de 1 aprilie a fost mare hazlie .colega ma pacalit ca astazi dam evaluare .eu mam speriat am intat in panica ca nu mam pregatit nu stiam ce sa fac
mam dus la profesoara si am intrebato daca este asa profa nu a aut nici o reactie pentruca sau vorbit dar unii rideau pe sub nas asa ca mia dat seama ca este doar o pacaleala.

marte
cind eram mica imi inchipuiam ca planeta marte era una rosie si mica,cu costumatii si nave spatiale care navigau la orice statie .planeta era plina de roboti care mergeau la orice strada .planeta era plina de dune de nisip .
cosmonautii de acolo erau foarte prietenosi si simpatici.
marte este o planeta frumoasa dar neobisnuita lentru noi oamenii de pe pamint
Răspuns de andreutapavel
13
1.                                1 Aprilie
    
             Cu totii stim ca ziua de 1 Aprilie este ziua in care toti isi fac pacaleli unul, altuia. Dimineata la micul de jun, mama m-a pacalit ca am  intarziat la scoala, mancasem repede si eram stresata, dar dupa mi-a spus ca a fost o pacaleala, am inceput si eu sa rad, fiindca m-am lasat pacalita. La scoala, totii copii se pacaleau, dar niciun profesor nu era pacalit, eu si clasa mea am hotarat sa ii facem o pacaleala, profesoarei de Tehnologie, la toti ni s-a parut amuzant, si am fost de acord. Cand doamna de Tehnologie a intrat in clasa, ne-a spus ca avem un paianjen pe tabloul lui Mihai Eminescu, toata clasa ne-am uitat la tablou, si asa ne-a pacalit doamna, a inceput sa rada. Cand ne-a intrebat de lectie, i-am spus ca nu ne-a predat, i-a ne-a spus ca este imposibil, noi i-am spus ca este posibil, cand a scris titlul lectiei, care era predata, i-am spus ca este o pacaleala, am inceput sa radem toata clasa dar si ea.

2.                                   Un Martian de pe Planeta Marte
 
                   Era seara, mama imi citise o poveste cu martieni, dupa ce a terminat de povestit mama, am intrebat-o: Mama, exista martieni?, se uita la mine razand si imi spune: Nu draga mea, nu exista, stai linistita.Dupa ce a plecat din camera si am adormit, m-am trezit pe o planeta de culoare rosie, i se spune Marte, ma plimbam si ma uitam prin imprejurimi, nu era nimic, decar roci si nisip, dupa ce merg si merg, dau peste un omulet, mic de statura cu ochii mari, antene lungi si culoare verde. Se uita mirat la mine, dar si eu ma uitam mirata la el, fara a spune un cuvant, martianul m-a luat de mana, si mi-a arata OZN-ul lui, am intrat innauntru, erau o gramada de omuleti exact ca el, toti radeau si sareau de fericire, cand am vrut sa ma duc si eu sa ma distrez cu ei, m-am trezit. 

3.                                    Oaspetii
   
                   E vineri, mama are musafiri, aceast m-a rugat sa o ajut cu pregatirile, pana vin acestia. Dupa ce am terminat pegatirile, au si venit. Au intrat innauntru, au ras, au glumit, au baut cate un pahar de vin, si dupa li se facuse foame, eu cu mama am adus platourile cu mancare, eu find mica si avand 5 ani, vedeam ca musafiri luasera cate o bucatura din fiecare platou, am cezut ca au terminat de mancat, si am luat platourile din fata lor, si le-am dus in bucatarie, cu totii se uitau mirati cum masa ramanea goala, mama nervoasa, a adus din platourile spunandu-mi ca musafirii nu au terminat de mancat. Eu rusinata am plecat in camera mea si am inceput sa rad.

Sper sa te fii ajutat, nu ma pricep la compuneri :D 












biancapircalabescu: iti multumescccc multt
andreutapavel: Cu placere! Si eu iti multumesc, pentru coroana! :)
Alte întrebări interesante