Limba română, întrebare adresată de miauham, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere cu titlul "Cum îmi iubesc eu țară" (expresii frumoase)
(jumătate de pagină de caiet studențesc sau mai puțin)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeaaz772
1

Răspuns:

IMI IUBESC ȚARA.

Explicație:

●Peisajele – ca și țară carpato-danubiano-pontică, ne bucurăm de niște beneficii pe care ni le oferă mama natură, și anume, avem Dunărea, avem falnicii Carpați și Marea Neagră. Mai trebuie doar să găsim metode pentru a ne promova țara străinilor, fiindcă avem ce să le arătăm. Avem și orașe foarte frumoase, păcat este că unele dintre marile comori naționale care ar putea aduce României mai mulți turiști sunt lăsate de izbeliște de către cei care sunt abilitați să aibă grijă de ele.

●Muzica – avem o vastă cultură muzicală, lăsată moștenire de la generațiile apuse. Dar de asemenea, avem adevărate valori ale muzicii populare și în prezent.

Desigur, ne putem lăuda și cu alte genuri muzicale, fiindcă nu ducem lipsă de talent, de soliști sau de trupe.

●Mâncarea – avem o bucătărie delicioasă. E de ajuns să poftim străinii la masă, vor vedea că avem aptitudini de gazde și putem fi adevărați master chefi în ceea ce privește arta gastromică. Când călcați în gospodăria unui român, dar mai ales în zonele Ardealului și Maramureșului, acesta nu vă va lăsa să plecați până când nu vă va „omeni” bine (adică nu veți pleca fără să fi gustat bucatele tradiționale, chiar și pălinca).

●Istoria – alt capitol unde putem spune că suntem bogați, fiindcă vasta istorie a României ne permite să relatăm evenimente din cele mai vechi epoci ale țării și până în prezent, fără a-i plictisi pe cei interesați.

●Straiele tradiționale – avem niște adevărate comori inestimabile când vorbim despre straiele noastre tradiționale, care, indubitabil, pot fi dovada faptului că-n România, tradiția este păstrată cu sfințenie în multe zone, mai ales în Maramureș și-n Transilvania.

Este frumos să îmbinăm trecutul cu prezentul.

●Gospodăriile tradiționale românești – încă din vremurile de mult apuse, românii au fost adevărați meșteșugari, așa că, nici gospodăriile acestora nu sunt mai prejos. Adevărate bijuterii culturale și comori spirituale cu o valoare inestimabilă, casele românilor alcătuiesc locurile unde tradiția, iubirea și respectul pentru frumos, se uneau și făceau casă bună.

●Ar fi multe alte aspecte demne de specificat, însă m-am oprit la șase dintre ele. Se simte amărăciunea și supărarea noastră din cauza faptului că nu toată lumea știe ce avem noi de oferit ca și popor. Să trecem peste faptul că nu ne putem baza pe politicienii noștri, că deja o știm foarte bine cu toții. Haideți să punem punctul pe i și să-ncepem pe cont propriu să arătăm ce Românie frumoasă avem noi de fapt!

●Așadar… de ce iubesc România? Păi, în primul rând, o iubesc pentru că este țara mea, iar România mea nu merită să fug cât văd cu ochii spre străini. Nu. România frumoasă și schimbată, România pozitivă este în noi toți.

E greșit să dăm vina pe politicieni și apoi să fugim. Aici greșim. Da, ei poartă toată vina că nu ne merge bine, dar de aici încolo, noi suntem datori să preluăm „frâiele” frumoasei Românii moștenite de la strămoșii noștri, care au luptat din greu pentru ea și să facem ceva pentru mine, pentru tine, pentru toți românii. Pentru copiii noștri. Pentru viitorul țării. Țara noastră merită tot ce este mai bun, așa că de noi depinde să ducem mai departe povestea și frumoasele moșteniri românești.

sper că te-am ajutat. mult succes in continuare.

Alte întrebări interesante