Limba română, întrebare adresată de Crisstinutaza99, 9 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de 15-25 de randuri in care sa iti exprimi opinia despre mesajul transmis in poezia "O clipa" de Octavian Goga. Va rog foarte mult sa ma ajutati


cosmaandra2000: Stai, cred ca am facut-o

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosmaandra2000
43
O sa iti dau o compunere dar sa sti ca e prin primele pe care le-am facut cand am inceput pregatirile deci nu e chiar excelenta. In opinia mea, poezia blabla de blabla are la baza un mesaj profund dominat de sentimente de tristete si de dezamagire marcate de despartire de persoana iubita. In primul rand ( asta-i partea pe care nu am scris-o ) Zici de lirism ca e subiectiv care isi face simtita prezenta prin marcile eului liric ( verbe si pronume la pers 1 si 2 + ex ). Modul de expunere predominant este monologul liric. In al doilea rand, eul liric foloseste cuvantul "talazul" su sensul de ghinion, problema sau suparare. Era atat de trist,incat isi imagina ca in largul marii, la lumina unui fulger, vede o luntre ce se scufunda, acestea reprezentand chiar sufletul si inima acestuia, spulberate de tristete. Sentimentele lui, sunt astfel comparate cu o furtuna in largu marii. ( atat am scris, mai poti adauga ceva ca ii putin ). In concluzie, consider ca textul blabla, are unesaj ce exprima tristete, sentimente care se instaleaza odata cu despartirea eului liric de persoana iubita.

Crisstinutaza99: Cand ai scris acolo in paranteza asta-i partea pe care am scris-o la ce te referi?
cosmaandra2000: Ii partea pe care in compunerea mea de atunci nu o scrisesem dar am facut-o acum. Tu trebuie sa pui exemplele si sa formulezi.
Crisstinutaza99: Ok, mersi :*
cosmaandra2000: Cu placere !
Alte întrebări interesante