Limba română, întrebare adresată de andreea267361, 8 ani în urmă

Alcatuieste o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa prezinti particularitatile textului narativ, valorificand textul Bivolul si cotofana de George Topîrceanu.
RECOMANDARI:
In compunerea ta trebuie
-sa precizezi doua particularitati ale textului literar
-sa exemplifici cele doua particularitati ale textului narativ literar prin valorificarea textului dat.

Dau coroanaaa va roooogg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de badaiel53
3

Răspuns:

Prima particularitate este că povestea este povestită de un insider, o persoană care a trăit -o. A doua particularitate este că povestea este despre o familie românească în timpul regimului comunist.

Textul lui Bivol, de George Topîrceanu, spune povestea unui tânăr român, Bivol, care, la mijlocul anilor ’70, imigrează în Israel cu speranța de a începe o nouă viață. Narațiunea lui Topîrceanu se concentrează pe momentele care au condus și urmând imigrația lui Bivol, precum și contextul social și politic în care are loc. Romanul surprinde în mod viu experiențele unui tânăr imigrant român într -o țară nouă și provocatoare și urmărește tulburările treptate a regimului comunist din România.

Una dintre cele două particularități ale textului literar este aceea că este povestită de un insider, o persoană care a trăit -o. Narațiunea lui Topîrceanu se concentrează pe momentele care au condus și urmând imigrația lui Bivol, precum și contextul social și politic în care are loc. Perspectiva acestei privilegiate permite cititorului să înțeleagă mai profund evenimentele și emoțiile din jurul migrației și să se conecteze cu personajele la un nivel mai intim.

Cealaltă particularitate a textului literar este că povestea este despre o familie românească în timpul regimului comunist. Romanul lui Topîrceanu surprinde în mod viu experiențele unui tânăr


erika201070: ai spus despre textul gresit
Alte întrebări interesante