Limba română, întrebare adresată de test009, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere de 30 randuri in care sa prezinți o întâmplare in timpul unei serbări școlare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bibi789065
3

Răspuns:Este cea mai frumoasa zi de iarna,caci astazi eu cu colegii mei desfasuram o serbare dedicata parintilor cu multe,multe colinde.Sunt foarte entuziasmat ca si toti ceilalti.De abea astept sa vina parintii si sa-i surprindem.Sala de clasa a fost decorata de doamna noasta profesoara,chiar se pricepe.Multi fulgi agatati de tavan,bradul nostru impodobit si multe altele care ne da o dispoozitie foarte buna.Toti imbracati in craiese si in printi parca noi suntem ninsoarea.

                 Dupa mult timp,au inceput sa apara si parintii.S-au asezat frumos pe scaune si noi pe podium..Serbarea era pe cale sa inceapa,un mic ajutor cu vocea de la doamna profesoara si am inceput..Mandria parintilor se vedea in ochii lor sclipitori si de la atatea aplauze,am uitat versurile,nu ma mai integram, dar apoi un mic dans din partea fulgilor pentru parinti  a inceput.Si pe acela l-am uitat.Din nefericire aveam un partener care mi-a amintit totul..Acest dans a incheiat serbarea..Am fost serviti cu prajiturele si suc apoi am plecat acasa cu cadourile de la doamna.Aceasta zi nu o voi uita pentru ca am avut sansa sa-i arat mamei ce bine pot canta sau dansa cu mici probleme la stapanirea emotiilor,dar am fost laudat pentru tot ce am facut.

               

Explicație:HEi,sper sa-ti fie de folos.am pus totul la persoana a 3 a genul masculin..dar poti sa schimbi in caz ca esti fata...

Răspuns de voicadana0
1

Era 1Martie. O zi călduroasă și senină, perfectă pentru un început de primăvară .

La școală, doamna dirigintă/doamna învățătoare a organizat o serbare. În această serbare fiecare elev avea un rol: unii erau păsărele, alții erau floricele, fluturași, copăcei etc. Eu am primit unul dintre cele mai importante roluri: Ghicelul. Trebuia să port o cămașă alba și o fusta/o pereche de pantaloni verzi.

A început serbarea. Am cantat, am dansat, am spus poezii și am jucat o scena de teatru intitulată ,,Zână primăverii și ghiocelul".

La final toți am primit cadouri și flori din partea dirigintei/învățătoarei și a părinților.

Alte întrebări interesante