Limba română, întrebare adresată de filipgrigore15, 8 ani în urmă

Alcătuiește o compunere de cel puțin 100 de cuvinte în care să prezinți o carte pe care ai citită și ți-o plăcut foarte mult Subliniază și analizează 10 verbe la modul indicativ timpuri diferite​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de latudalia3
1

Răspuns:

Micul print

Explicație:

Mie îmi plăcea mult micul print când eram mica, ma fascina partea în care era un copil care nu se lasă și încerca să face din ce în ce mai bine acel desen, acesta nu sa descurajat când a întrebat cum arata desenul lui.

Mai mult nu știu ce sa mai zic poate măcar am dat o idee


filipgrigore15: Multumesc
latudalia3: npk
Răspuns de xxirinna
1
Cartea preferata citita de mine a fost ,,Amintiri din copilarie' de Ion Creanga. Este o carte placuta, usor de citit si amuzanta. Am citit-o pe neresuflate, intotdeauna eram curioasa sa vad ce mai facea poznasul Nica. Mi-a placut, de asemenea, descrierea plina de respect si admiratie a parintelui Ioan si ale baditei Vasile. Cel mai mult mi-a placut ca autorul povesteste cu haz intamplarile petrecute, starnindu-mi veselia. Limbajul personajelor este plin de savoare, utilizand apelative de genul ,,mai porcane', ,,spanzuratule', ,,ghiavole' etc. Faptele sunt comentate cu mult haz ,, Cat pe ce sa puie mana pe mine'. Intamplarile sunt prezentate ca si cand autorul ar sta asezat pe o lavita si ar povesti. Povestirea este insotita de gesturi, mimica si comentarii. Personajul meu preferat era desigur Nica. Mi-a placut pentru ca era un copil istet , care gasea intotdeauna modalitatea de a-si pune planul in aplicare. Stia sa se prefaca si prin siretenie putea convinge pe oricine de bunele sale intentii, mai ales pe matusa Marioara. Era mereu constient de pagubele facute si spera mereu la o iertare. Am apreciat mult faptul ca autorul a recunoscut ca a facut multe nazbatii in copilare, desi s-a straduit intotdeauna sa fie cuminte. Parca povestea copilaria ,,copilului universal' reusind sa ma faca sa-mi amintesc de unele nazbatii facute de mine. Cel care nu a facut o nazbatie nu a avut copilarie. A fost o carte frumoasa pe care as recitio oricand.

filipgrigore15: Mult mai buna ca prima Multumesc MUULT ❤
xxirinna: Npc! <3
xxirinna: :)*
Alte întrebări interesante