Limba română, întrebare adresată de gabidoreanu, 8 ani în urmă

Alcătuieşte o compunere de cel puţin 15 rânduri în care
continui povestea din fragmentul citat.

​DAU COROANA
VA ROG!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
3

Răspuns:

Palatul lui Penes-imparatul avea 22 camere si fiecare camera era impodobita cu aur, argint si nestemate. In camera de zi avea o masa rotunda si mare care era brodata cu diamante albastre si roz iar scaunele erau de piele de crocodil si tapiteria era din catifea scumpa. Lumina era calda si sclipea de cat aur erau prin toate luminitele incaperii. La fiecare reuniune importanta, toti cei adunati, erau uimiti de frumusetea decorului si a materialelor alese. Dormitoarele erau mari si spatioase si aveau paturi mari cu baldachin si manere de aur alb. Dormitorul imperial avea un balcon imens de unde se vedeau gradinile de trandafiri aranjati in diferite aliniamente.

Camerele servitorilor erau mai mici dar decorate cu bun gust. Erau dulapuri pentru haine, un pat spatios si o oglinda cu marginea argintie. Servitorul-sef avea camera langa camera imperiala si era foarte mandru pentru asta. Turnurile palatului erau folosite pentru supravegherea gradinilor si pamanturilor imparatiei.

Răspuns de tigrulcelbun175
2

Răspuns:

Era vara , palatul lui Penes împăratul strălucea atât de tare pe pământ, pe cer luna plină de mister și taine numai de stele știute lumina puternic , pământul și cerul erau intr o întrecere continuă . Cine i mai mândru și mai luminos ? Deodată luna disparu parca venise un nor negru si o înghițise .Penes împăratul câștigase multe bătălii ,inca mai erau împărați care ii purtau dușmănie. Împăratul cel negru la suflet si a trimis slujitorul ,o pocitanie de pasăre cu capul de dragon si ochi de gheață , corpul de șarpe acoperit cu solzi mari , lung cam de vreo zece metri si picioare de om , era întruchiparea răului. Venise sa cerceteze locul bine , cati slujitori are imparatul , voiau să atace palatul si sa ia in stăpânire toate bogățiile care se aflau aici .Penes împăratul avea de câțiva ani buni câteva obiecte pe care le ținea departe de ochii oamenilor .Un binoclu care putea vedea pana in măruntaiele pământului cu el ,ochelari ce putea vedea cerul de la un capăt la altul si un arc cu săgeți ce zbura prin văzduh mai repede ca vântul și ca gândul ,nu se întorcea acasă decât cu prada înfiptă în el .Penes împăratul zarise pocitania de pasăre si se hotărî să își trimita arcul cu sageata dupa ea ,sa o prindă , sa o închidă in măruntaiele pământului.

Alte întrebări interesante