Limba română, întrebare adresată de claudiafizesan, 8 ani în urmă

Alcatuieste o compunere despre iarna de 5-6 randuri , folosind grupurile de cuvinte de la exercitiul anterior , precum si altele propuse de voi . :nori alburii , fulgi arginti , fluturi stravezii , intinderi inghetate , copaci invesmantati , cojoace albe

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonim1383
29
A venit iarna.
cerul este acoperit de niște nori alburii , din care cad niște fulgi arginti făcând o horă veselă, spre pământul acoperit ,cu un covor alb de zăpadă. copaci înveșmântați și-au pierdut demult coroana sa verde. Copii bucuroși îmbrăcați în cojoacele sale se joacă cu zăpada albă, făcând niște babe de zăpadă , și improsci duse cu bulgari făcuți din fluturi străvezii și albi.
Peste toata natura se întinde ,o întindere înghețată.

Răspuns de wwwandra
30

  A venit iarna cu coroana plina de zapada.

  Cerul ca in prima zi de iarna este acoperit cu norii alburii si jucausi.Fulgii argintii zboara prin vasduh ca niste fluturi stravezii.Casele copiilor sunt impodobite cu cojoacealbe iar intinderile ingetate ale satuluI/orasului au copacii invesmentati cu haine abe si frumoase.Iarna lasandu-si castelul de gheata si impodobit cu cristale a venit la copii care isi doresc foarte mult sa iasa cu saniusele la joaca si sa faca babe de zapada.

Iarna este un anotimp plin de bucurii.


wwwandra: mersi pentru coroana
Alte întrebări interesante