Limba română, întrebare adresată de luisasaran, 8 ani în urmă

alcătuiește o compunere despre venirea primăverii de 15 rânduri va rog dau coroana știu cum se da ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catrinelscundea
2

Explicație:

Primavara a venit ca o adiere ușoară de vânt totul a înverzit in cale florile viu colorate te saluta păsările cerului canta de bucurie ca a venit primăvara totul iti surâde în cale soarele strălucitor și aurit își arată fața pe cer si totul e viu și colorat iar

Răspuns de ileanamarinescu
5

Răspuns:

M-am trezit de dimineță, cu soarele încălzindu-mă. Simțeam că este o zi specială, chiar dacă nu îmi puteam aminti de ce. Ma-m uitat pe fereastră și surpriză: pomii începuseră să înmugureasă! Apoi mi-am amintit: era 1 martie, prima zi de primăvară! Eram așa de fericită, iubesc primăvara și vara. Soarele, florile, păsările, totul arată proaspăt și plin de viață. Am deschis geamul, iar aerul îmbălsămat mi-a inundet camera. Eram așa fericită încât am început să cânt, iar păsările mă acompaniau. Mi-am aruncat privirea în grădină, iar acolo mă aștepta o altă surpriză: mulți, mulți ghiocei! Am ieșit în fugă din casă și am cules un ghiocel, cel mai frumos pe care l-am putut găsi, și am legat de tulpina lui firavă un șnur de mărțișor, apoi am intrat în bucătărie, unde mama pregătea micul dejun:

-O primăvară minunată, mamă! i-am urat eu, întinzându-i ghiocelul, cadoul de care i-l fac în fiecare an de 1 martie și pentru care îmi mulțumește mereu cu același zâmbet care spune totul.


ileanamarinescu: sper ca ti.am fost de ajutor si ca sunt 15 randuri
Alte întrebări interesante