Limba română, întrebare adresată de porcla, 9 ani în urmă

Alcătuiește o strofă despre luna februarie pornind de la informațiile din text (o să-l scriu eu) Vă rog frumos, îmi trebuie mâine!
Textul:
Februarie
De George Coșbuc

O vorbă veche zice:
,,Faur,, e numele cel vechi al lunii februarie și proverbul arată că februarie înghață și tot el dezghiașă pământul. E adevărat că în februarie înghiață câteodată mai tare decât în ianuarie și sunt viscole și geruri mari, dar soarele dezghiață repede pământul fiindcă el s-apropie acum de echinocțiu, așa că zilele încep să se potrivească cu nopțile.
Dar de multe ori, în februarie, mai ales la sfârșitul lui, e așa de cald, că ies ghioceii și sălciile își crapă mugurii. Și uneori dă și iarba.
Dar în căldura aceasta fără de vreme nu te poți încrede, căci după ea poate da, pe neașteptate, zăpada cu ger mare, care ucide mugurii decshiși și florile cari au îndrăznit să iasă de sub pământ. În zile ca acestea a înghețat și baba Dochia, cu oile ei, căci s-a crezut în vremea bună mai de înainte.
Februarie are numai 28 de zile și nu 30 ori 31 ca toate celelalte luni.
Uneori oamenii, cari fac calendarul, îi mai dau câte o zi, ca să aibă 29.
În februarie, plugarii se zoresc să-și aibă gata semințele pentru arătură, își dreg uneltele de muncă si așteaptă cu dor primăvara ca să-și înceapă iubita lor îndeletnicire.
(fragment din ,,Calendarul școlarului,,)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioanab74
6
Februarie Faurel, 
A venit instantaneu.
Si se joaca cu multimea
Cu caldura si ghetimea.
Azi, e soare si e bine
Maine da gerul in tine.
Baba Dochia-i nervoasa
Ca toata e cu promoroaca !
Alte întrebări interesante