Alcătuiește propoziții după schemele propuse.
subs. + adj. + verb + subs.
subs. + verb. + subs.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Fatamare merge la scola
Fata merge acasa
Răspuns:
- Vântul puternic alungă soarele.
Vântul=substantiv
Puternic=adjectiv
Alungă=verb
Soarele=substantiv
2. Elisabeta a II-a se întâlmește cu noul președinte al Americii.
Elisabeta a II-a=Substantiv Propriu
Se întalnește=Verb
Președintele al Americii=Substantiv Propriu
Explicație:
Substantivul= Este o parte de vorbire. În mod general, se caracterizează semantic prin faptul că denumește clase de obiecte sau indivizi, obiecte sau indivizi unici, materii, locuri, fenomene, unități de măsură, acțiuni, rezultatul unor acțiuni, însușiri, relații, sentimente
Substantivul Propriu=Este un substantiv care identifică o singură entitate și este utilizat pentru a se referi la acea entitate, cum ar fi București, Traian, Vlad sau Oltenia. Substantivele proprii se scriu cu inițială majusculă, Dumnezeu, Franța, Ion Luca Caragiale, Internet, Pământ (când este vorba despre planetă), Univers, ș.a.m.d.
P.S: ș.a.m.d.= reprezintă o prescurtare de tip acronim (a se vedea noțiunile abreviere și/sau acronim) a expresiei foarte cunoscută și des folosită "și așa mai departe."
Adjectivul=este o parte de vorbire flexibilă care arată însușirea unui obiect, însoțește și determină un substantiv. Adjectivul se acordă în gen, număr și caz cu substantivul determinat. (om frumos, oameni frumoși; mașină frumoasă, mașini frumoase)
Verbul=este o parte de vorbire care exprimă în general o acțiune, ca de exemplu a alerga, a construi. Astfel, există verbe care exprimă existența sau starea (a fi, a sta), recepționarea pasivă a unei acțiuni exterioare (a primi, a auzi), o transformare (a crește, a dispărea) etc.