Limba română, întrebare adresată de iulianchervase, 9 ani în urmă

Alcătuiește un basm scurt (10-15) rânduri în care să folosiți cuvintele:zmeu,împărat,feciori,7(sa fie număr magic),pădure,nuntă.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
230
A fost odata ca niciodata ,ca daca n-ar fi nu s-ar povesti .Traia demult ,in vremuri indepartate un imparat care avea trei feciori .Imparatul avea o dorinta pe care nimeni nu i-o putuse indeplini pana atunci.
intr-o zi a chemat la el pe cei trei fi si le-a spus:
-Dragii mei eu vreau smaraldul pe care il pazeste zmeoaica rosie .Am trimis multi voinici dar acestia nu s-au mai intors.Acum vreau sa vad care dintre voi este mai viteaz.
-Bine tata ,incercam sa-ti indeplinim dorinta.Maine sa ne dai hrana si trei cai si vom pleca.
Si au plecat ,si au strabatut munti si vai ,paduri si campii,s-au batut cu zmei si au infruntat multe capcane ,dar cel mai rau ,a fost zmeul de la usa palatului unde se afla smaraldul.
Zmeul avea sapte capete si s-au luptat feciorii imparatului pana l-au doborat, era insasi zmeoaica rosie.
Au intrat in palat si au gasit smaraldul,dar uimire au gasit si trei fete frumoase care teseau panza alba pentru slugile zmeoacei.
Le-au luat acasa si au facut o nunta mare ca in povesti.Imparatul era mandru de feciorii lui si purta cu bucurie smaraldul la gat.Era fericit ca i s-a indeplinit dorinta.
Si-am incalicat pe-o sa si v-am spus povestea asa.

gabitzuca: Care este titlul?
Răspuns de Utilizator anonim
128
      Era un imparat batran care era pe cale de moarte,imparatul avea 7 feciori.Toti feciori imparatului se casatorisera numai cel mai mic fiu al lor nu se casatorise.Regele si-a promis ca va incerca sa vada si nunta ultimului fiu al sau.
       Intr-o zi fiul imparatului se gandise ca trebuie sa isi caute fata cu care vrea sa se casatoreasca. Veni si ziua in plecari. Frati sai i-au urat mult succes pentru a isi gasi fata potrivita.
       Fiul imparatului trecu prin padure pe langa un palat, se audea o voce de fata.Baiatul auzind s-a repezit sa vada cine este, insa nu vazu nimica.Cautand vazu fata si zmeul care incerca sa o omoare,baiatul vazand asta l-a omorat pe zmeu si fata era aleasa inimi. Baiatul i-a prezentat fata,tatalui sau, imparatul era tare fericit ca si ultimul sau fiu va fi insurat.
      A treia zi dupa ce s-au cunoscut ei au hotarat sa faca o nunta mare si frumoasa.
   
Alte întrebări interesante