Limba română, întrebare adresată de catalincananau8, 7 ani în urmă

Alcătuiește un monolog reflecsivil despre iarna care să înceapă astfel Ce mult as vrea include în text și subliniază: a)un pronume demonstrativ b)un adjectiv pronominal demonstrativ c)un pronume posesiv d)un adjectiv pronominal posesiv (6 rânduri)pls ajutor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreiCristian09
2

Răspuns:

Explicație:

Ce mult as vrea să spun că iarna este o anotimp minunat, dar de fiecare dată când îmi amintesc de frigul său pătrunzător, mă încrunt și îmi doresc să mă încălzesc într-un loc confortabil. Îmi place cum zăpada albă acoperă totul și cum natura își schimbă aspectul într-un mod fascinant, dar nu pot să ignor disconfortul de a merge pe trotuarul alunecos și de a trece prin troienele de zăpadă.

Acesta este motivul pentru care am ales să-mi petrec iarna într-un oraș mai călduros. Prin urmare, bagajul meu conține doar haine groase și confortabile, care nu numai că mă țin cald, dar și îmi amintesc de casa mea. În același timp, îmi lipsește adesea confortul de acasă și mă gândesc la pătura mea preferată, la ceaiul cald și la focul din sobă.

În concluzie, iarna este o perioadă frumoasă, dar provocatoare. Pronumele demonstrativ ''acesta'' poate fi folosit pentru a evidenția frumusețea specifică a iernii, dar și pentru a sublinia dificultățile pe care le implică acest anotimp. Adjectivul pronominal demonstrativ ''acest'' poate fi folosit pentru a face referire la frumusețea iernii, în timp ce pronumele posesiv ''meu'' poate fi utilizat pentru a accentua preferințele și nevoile personale. De asemenea, adjectivul pronominal posesiv ''meu'' poate fi folosit pentru a sublinia sentimentul de confort și siguranță pe care îl am acasă în timpul iernii.

Alte întrebări interesante