Limba română, întrebare adresată de mariandumitru363, 9 ani în urmă

Alcatuieste un scurt text cu titlul la joaca.Sublineaza pronumele personale,apoi precizeaza persoana si numarul acestora va rog eu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeapertea
19
                                                  La joaca
                        
                    Este o zi insorita de vara.Soarele straluceste pe cer iar pasarelele canta un frumos cantec de voiosie.Astazi mi-am planuit sa merg la joaca, la un parculet dintre blocuri.
                   Asa ca le-am invitat pe Ana si Andreea sa vina cu mine. La prima vedere am vazut ca ele doua erau imbracate frumos.Ana avea un lantisor,el sclipea iar Andreea isi luase si bratara norocoasa
.Ea nu o pierdea niciodata. Asa ca am inceput sa ne jucam.Am decis sa jucam ''Simon spune'', Bineinteles ca eu eram Simon.Am inceput jocul.Am dat prima si a doua comanda iar un copil a gresit, deci el a fost dat afara.Am dat si alte comenzisi tot asa a decurs tot jocul.Seara se apropie iar noi trebuie sa ne indreptam spre casa.
                    Ce frumos a fost la joaca!  

am/am/am/am/am = persoana I , numarul singular
ele = persoana a III-a , numarul plural
el/el= persoana a III-a , numarul singular
isi  = persoana a III-a, numarul singular
ea  = persoana a III-a, numarul singular
ne  = persana I , numarul plural
eu  = persoana I , numarul singular
noi = persoana I , numarul plural

Sper sa-ti placa!!! (am/am/am/am/am - trebuie sa le trenscrii de 5 ori, eu am facut asa ca sa nu mai scriu mult) (el/el - trebuie sa le transcrii de 2 ori , eu am facut asa ca  sa nu mai scriu mult)

Daca ti-a placut, daca vrei sa-mi dai si mie o coronita!!!



andreeapertea: cu placere
andreeapertea: acum am facut-o pe loc
mariandumitru363: O sa iti dau coronita
andreeapertea: ms
nicolescualina2: MS!
Răspuns de MIHAELA15
9
Era o zi  frumoasa de vara.  Soarele  incalzea  cel somnoros incepuse sa incalzeasca pamantul . Eu m-a uitam pe fereastra si m-a bucuram de o zi asa de  minunata.M-am plictisit  din lipsa de ocupatie, iar eu am iesit  afara sa imi intreb prietenii daca vor sa iasa cu mine la joaca. Ei au fost de acord cu mine si am iesit. Ne-am jucat multe jocuri distractive si dupa ceva timp am obosit. Noi ne-am luat ramas-bun si am plecat cu totii la casele lor asteptand pana ziua urmatoare ca sa ne mai distram.  
Alte întrebări interesante