Limba română, întrebare adresată de doddy15, 9 ani în urmă

Alcatuieste un scurt text dupa imagini ( un caine si un cocos ) folosind grupurile de cuvinte: i-a cerut , i-a dat,ia osul , ia un graunte .Gaseste un titlu potrivit . Va rog ajutati-ma !!!!



Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioanabenghea
81
Cocosul si cainele (titlu). Intr-o zi un cocos mergea linistit prin ograda sa , pana cand vede un caine sarind gardul si spune speriat : - Salvati-va vietile! Atunci toate animalele au inceput sa fuga de cainele lațos . Cainele mirat se intreba de ce fug si incerca sa le linisteasca. Atunci cocosul s-a dus la el si i-a spus sa nu le mai alerge si ia cerut sa paraseasca ograda. Cainele calm i-a spus cocosului: - Dar eu nu inteleg de ce fugiti , eu nu vreau sa va fac rau am venit aici pentru a sta cu voi cu prietenii mei , dar daca nu ma primiti eu plec . Stapanul gainilor iese din casa cu o punga de mancare pentru acestea si le arunca peste tot graunțe. Gainile infometate se ingramadesc , iar cocosul i-a un graunte si pleaca suparat . Cainele aude glasul stapanului sau ,i-a osul si pleaca catre curtea sa. Sper ca te-ma ajutat !!!!!!!

doddy15: mersi
ioanabenghea: Cu placere
ioanabenghea: Hai sa iti spun cum sa dai coronita
ioanabenghea: Deci.......
ioanabenghea: Jos in dreapta iti arata ( scrie) cu galben "CEL MAI INTELIGENT" apesi pe " CEL MAI INTELIGENT" si apoi pe numele meu
ioanabenghea: Ok?
ioanabenghea: Ai inteles ?
ioanabenghea: Te rogg , da-mi coronita!!!!
ioanabenghea: Imi dai , te rog?????
ioanabenghea: Multumesx
Alte întrebări interesante