Limba română, întrebare adresată de elsagmailcom9456, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text argumentativ de minim 180 de cuvinte despre rolul activităților extrașcolare in viața unui adolescent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de user9534197875482
0

Răspuns:

Fiind considerate parte a educatiei complementare, importanta activitatilor extracurriculare initiate de scoala se reflecta in schimbarea mentalitatii si atitudinii elevilor care se implica nu doar pentru scopuri de amuzament, sociale, ci si pentru a dobandi si a isi imbunatati deprinderile practice si organizationale.

De asemenea, utilitatea acestora se regaseste in faptul ca se constituie ca o continuare la curriculumul academic, intrucat beneficiarii actului educational au posibilitatea de a pune in practica ceea ce au dobandit la alte discipline si de a isi insusi conceptele vietii democratice, abilitatile de gandire critica. Prin apartenenta si identificarea cu un grup, se realizeaza o influenta care implica nu doar dezvoltarea cognitiva, academica, ci si cea personala.

Aceste activitati desfasurate in afara programei scolare includ dar nu sunt limitate la urmatoarele: dezbateri, cercuri cultural artistice, stiintifice, sportive, cercuri de informatica, excursii, vizitele la muzeu, diverse evenimente sociale, publicatii scolare.

De exemplu, clubul de limbi straine, in timpul carora tinerii isi revizuiesc si extind cunostintele lingvistice specifice: numele articolelor de imbracaminte, mancare, numele ustensilelor, toate acestea fiind invatate intr-un cadru natural. De asemenea, acestea se constituie si ca activitati recreative prin vizionarea de filme, crearea unor scenete si servirea unor delicatese specifice tarii respective. Vizionarea in colectiv a filmelor este foarte indragita de tineri intrucat acestia pot face schimb de impresii , generand discutii pe teme de interes general.

Alte întrebări interesante