Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Alcatuieste un text cu continut stiintific in minim 20 de randuri folosind urmatorii termeni geografici: universul si sistemul solar, harta, geosferele Terrei (litosfera, atmosfera...), continentele (Europa, Asia...), forme de relief (muntos...), fenomene climatice (grindina...), apele continentale (termeni pe care i-am uitat =/ ), ghetari, tipuri de paduri (conifere...) va roggg pana la mâine la 8 dau coronitaa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
7

Răspuns:

Cea mai mare parte a materiei din Univers este alcătuită din corpuri distincte, stele, galaxii. Galaxia din care face parte planeta Pământ se numește galaxia Calea Lactee. Pământul este luminat de Soare care formează împreună cu alte corpuri cerești Sistemul Solar.

Pământul este a treia planetă de la Soare și este formată din mai multe geosfere (litosferă, atmosferă, pedosferă). Cele mai mari suprafețe de uscat de pe Pământ se numesc continente. Totalitatea apelor întâlnite pe continente formează apele continentale (râurile, fluviile, lacurile, ghețarii). Continentul în care este situată țară noastră, România, se numește Europa iar cel mai întins continent este Asia. România este o țară cu multe forme de relief (de munte, podiș și de câmpie). Uneori, în special vara, fenomenele climatice extreme (grindina) afectează foarte mult culturile agricole. În munții Carpați principalul etaj de vegetație este cel al pădurilor de conifere. Pentru a putea observa repartiția vegetației în România, trebuie să observăm o hartă a distribuției vegetației din România.

#copaceibrainly

Alte întrebări interesante