Limba română, întrebare adresată de Prajiturica123, 9 ani în urmă


Alcatuieste un text cu titlul In vacanta de iarna de minim 15 propozitii in care sa ai introducere (cu expresii frumoase despre acest anotimp), un cuprins (in care sa dezvolti intramplari din vacanta) si o incheiere adecvata.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bologav01
11
iarna, acesta este anotimpul sperantelor si a celor mai bune amintiri.
  cred ca multora le place acest anotimp , la fel ca si mie. Iata a venit mult asteptata vacanta de iarna. Toti copii au mers bucurosi acasa . De dimineata ma sculasem rapid ca mi se paruse ca voi intirzia la ore. Iesind afara cu ghiozdanul incarcat , mi-am adus aminte ca sunt in vacanta. Apoi aruncind din fuga ghiozdanul fugisem pina in drum , cu toate ca era dimineata, dar totusi, multi dintre prietenii mei incepura sa se joace, ma prinsem si eu in jocul lor . Apoi pe la vre-o ora 3 fugisem cu totii pe la cese, caci foamea facea virf. Dupa aia m-am pus pe pe pragul casei si am inceput abia atunci sa vad cite minunatii ni-a adus de data aceasta iarna. seara, inainte de culcare m-am dus pe virful degetelor linga geam si am vazut cum  pe geam erau formate cele mai frumoase flori reci, care de la fumul cald ce iesea din soba bunicii se topea si apareau altele cu o minune nestinsa. fulgii cadeau tot mai incet si mai incet dansind intr-un vals descoperit in taina serii. A doua dimineata din aceasta vacanta era foarte minunata, cind iesisem din nou afara am observat cum fulgii  ,cadeau necontenit. Mie imi venise o idee sa ma duc intr-o plimbare , mergind pe drum am observat cum totul era acoperit cu o manta alba plina cu diamante, iar cu fiecare fulgusor cazut , casele se cufundau tot mai adinc si mai adinc. Trecura multe zile minunate si iata am ajuns si in aceasta zi de neuitat, Anul Nou , ziua se auzeau zgomotele farfuriilor care se umpleau vazind cu ochii de bucate aromate, iar seara toata familia se strinse imprejurul bradului si incepusem sarbatoarea. 
da, cu toate ca nu am spus despre toate intimplatele, pot spune mai pe scurt , aceasta vacanta a fost cea mai lunga minune cu multe bucurii, impliniri si multe- multe altele.


bologav01: nu stiu daca iti place dar cred ca macar un pic te-am ajutat
Răspuns de GeorgiGeorgiana11
15
Este iarna. Fulgii cadeau pe pamant ca niste fluturi de gheata. Vantul sufla cu putere zapada de pe case.
Un ger aprig trece prin geamurila caselor,lasand modele de gheata. In case focul arde neostenit,iar copiii stau in case,la caldura, alaturi de bunici sau parinti. Pe derdelus e mare zarva. Un copil a cazut,iar parintii incearca sa-l consoleze.
Pe o margine de strada erau cativa copii care se bateau cu bulgari de amuzament. In sat era mare agitatie.
Toti copiii au adormit cu gandul la zapada. A doua zi soarele a rasarit.
Alte întrebări interesante