Limba română, întrebare adresată de madadeea, 9 ani în urmă

alcătuieste un text, de 50-70 de cuvinte, in care sa descrii aspectul dormitorului tau. foloseste cate un substantiv articulat hotărât in cazurile nominativ,acuzatii si genitiv

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de viogeoionut
57
Dormitorul meu nu este foarte mare. In schimb este foarte frumos mobilat . In centrul camerei se afla un covor plusat de culoare roșie . Noptierele mici sunt dispuse de o parte si de alta a patului . Măsuță de televizor este așezată intr-un colț, langa usa. Pe peretele din stânga patului sta agățată si înrămată diploma primită anul trecut pentru rezultate deosebite la învățătura. ( subst articulat in nominativ- dormitorul , in acuzativ - in centrul ; in genitiv -a patului )
Răspuns de Utilizator anonim
22
Dormitorul meu este mare si prevazut cu baie si dressing.Peretii sunt vopsiti in albastru, iar mobila si covorul au de asemeni tente de albastru, mai deschis sau mai inchis.Pe biroul unde imi fac lectiile, troneaza monitorul calculatorului, un prieten care ma ajuta de multe ori.Patul este pe partea cealalta a camerei pentru a avea o buna viziune asupra TV-ului care este prins pe perete deasupra biroului.
Alte întrebări interesante