Limba română, întrebare adresată de Aura123456789, 9 ani în urmă

Alcatuieste un text de cinci randuri in care sa introduti urmatoarele ortograme: la,l-a, m-ai, mai, ne-a, nea, v-ar, var

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ZumyFrumy
6
In vacanta de primavara mama il trimite mereu pe Andrei la bunici. Acolo, trebuie sa o ajute pe bunica lui l-a facut placinte.
Andrei o intreaba pe bunica sa: "De ce m-ai chemat, vrei sa te ajut cu ceva?", iar bunicuta ii raspunde: "Vorbeste mai tare, ca nu te aud!".
Bunica ii explica apoi nepotului de ce l-a chemat la dansa: "Ne-a venit un grup de vizitatori, care vor sa se cazeze la noi si m-au rugat sa le fac placinte. O sa am nevoie de ajutorul tau, tinere!".
Auzind acestea, baiatul este dezamagit ca nu se poate juca afara impreuna cu ceilalti copii si intreaba rastit: " Dar nea Costache ce face?". Batrana il i-a de mana si ii spune frumos ca bunicul lui trebuie sa dea copacii cu var. Andrei este un copil foarte istet si dupa ce a analiz el toata situatia s-a apropit de bunica lui si a zis: " Bunico, voua v-ar prinde bine o mana de ajutor, dar dupa ce te ajut pe dumneata, ma pot duce si pe la mos Costache?"
Bunica a acceptat cu placere, deoarece stia ca nepotelul sau doreste sa se faca mereu util in toate.

Răspuns de RayRaisa
6
Deci, iti spun acum: Cuvintele care iti trebuie le pun asa: L-A, NEA etc.(Adica le pun cu litere mari)

In parc

E o zi frumoasa de primavara, in luna MAI. Azi am decis sa merg cu prietenii LA gradinita, sa o vedem pe doamna educatoare, NE-A fost dor de ea :).
Am coborat scarile si mi-ai asteptat prietenii ca sa mergem. Primul a fost Tudor... Care si-a facut o aparitie MAI.... Ciudata.
-Bau!
Da... A sarit in spatele meu...
-Vai ce M-AI speriat!! Doamne!
-Hehe...
-Nu e amuzant!
-Bine bine...
Au venit si ceilalti imediat. Am si pornit!
Pe drum am ras mult, di cauza Alexandrei. Ne-am oprit la standul cu hotdogi din cauza lui Teo si dupa 15 min am ajuns. Intram in gradinita, unde erau multe cutii cu var.
-Se pare ca varuiesc! spuse Ioana.
-Da, am observat...! a raspuns Teo.
-Hai sa mergem, am spus si am luat-o inainte.
-Stai Emma, asteapta-ne!
-Ok.
Am mers la educatoare si cand ne-a vazut, L-A imbratisat pe Teo, apoi pe Tudor, pe Alexandra, Ioana si apoi pe mine. Ce fericita a fost sa ne vada!
Dupa o mica discutie, doamna a spus:
-Copii, V-AR placea o inghetata?
-Daa! am raspuns noi in cor.
-Va aduc acum!
Dupa inghetata, am maistat de vorba, si apoi am plecat pentru ca trebuie sa mergem la scoala (facem dupa-amiaza, clasa a VI-a).
Ce frumos a fost!
----------------------
Stiu ca e mare, dar ai putea sa scrii mai mic si asa ti-ar incape pe cinci randuri... Mda...
Sper ca te-am ajutat!... :D
PS: Daca iti place, coroana plz :P
Alte întrebări interesante